Насловна Политика Лаки, пардон, Велики диктатор је јасан: Држава то сам ја, Дритан играч...

Лаки, пардон, Велики диктатор је јасан: Држава то сам ја, Дритан играч „Империјалне Русије и Велике Србије“!

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је данас да су исцрпљене уставне могућности, те да је рок за мандатара потрошен због политичких игара. Како је казао Скупштина показује да не испуњава своје уставне надлежности и додао да се варају људи ако мисле да могу заувијек некажњено рушити државу.

Он је након сједнице Скупштине на којој није усвојен Дневни ред да се расправља о његвом приједлогу за скраћење мандата Скупштини, новинарима рекао да постоје уставне норме које су обавезујуће за сваког човјека.

-Норме које су јасне и којима тумач не треба. Једна таква је да се у року од 30 дана одреди мандатар. Рок је потрошен и на њега се не мозе враћати. Потрошен је због политичких игара одређених партија, истакао је он.

Према његовим ријечима, оно што су покушали да ураде дан касније могли су дан раније.

Ја сам урадио оно што ми Устав налаже. Пошто није до одређеног рока дат увјерљив доказ, нијесам одредио мандатара. Поднио сам иницијативу парламенту да он гласа о скраћењу свог мандата. Тиме смо уставне могућности исцрпјели, нагласио је Ђукановић.

Појаснио је да Скупштина није у обавези да изгласа предлог.

-Данас је одговорност за државне интересе у парламенту. Парламент на овај начин показује да не испуњава уставне надлежности. Прва надлежност је да изабере владу. Данас је политичка одговорност у парламенту за оно што можемо дефинисати као намјеру да се продужи институционална парализа Црне Горе. Намјера политичких противника независне Црне Горе је да прикажу државу као инститиционално нефункционалну, нагласио је Ђукановић.

Коментаришући наводе старе већине да потписи нијесу уставна категорија Ђукановић је рекао да није адекватно позивати се на претходна искуства.

Лидери коалиција су добили позив да дођу на консултације и одбили су и рекли да ће у предвиђеном року доставити потписе. Ни то нијесу урадили,подсјетио је Ђукановић.

Његови закључци су, додао је, да у том тренутку није постојала јасна већина.

Ријеч је о политичким играма: Да ли ће УРА намјестити да Демократе понесу одговорност или ће Демократе намјестити ГП УРА. Мислим да то све мора са дође на дневни ред. Варају се људи ако мисле да могу заувијек некажњено рушити државу, поручио је Ђукановић.

Он је подсјетио  је да су изгласали неповјерење влади Дритана Абазовића и након тога пропустили рок да изаберу мандатата, оцјењујући да је парламентарна већина могла за 30 дана да поднесе доказе да има већину за мандатара.

 Они који не желе добро Црној Гори желе институционалну парализу Црне Горе, зато ниједан од 18 кандидата за Уставни суд није изабран. Да би се доказала теза великосрпског национализма и да Црна Гора треба да се врати у састав Велике Србије што су жеље и империјалне Русије и Велике Србије. Јасно је да имају извођача радова,  то је  предсједник Владе -наглашава он.

Најновији чланци

Раја те тужи, кадија те брани: Бивши предсједник младих ДПС-а донио пресуду у корист Ивана Вуковића!

Јавност је данас сазнала да је Управни суд одбио тужбу функционера Покрета Европа сад Василија Чарапића, налазећи да исти нема право за покретање управног...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Медији и закони, расправа на Цетињу: Удружење новинара ЦГ тражи бенефицирани радни стаж и новинарске лиценце!

Професионално и одговорно новинарство је јавни интерес и једини циљ Министарства културе и медија (МКМ) је да се дође до законских рјешења којима ће...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Маида Горчевић позвала Ивана Вуковића: Растаните се од фотеље и признајте вољу грађана!

Члан Предсједништва Покрета "Европа сад" Маида Горчевић позвала је Ивана Вуковића да се испоштује изборну вољу грађана Подгорице од 23. октобра и престане да...