Насловна Почетна Кривокапић као Коштуница и киша око Крагујевца: О ДФ - у након...

Кривокапић као Коштуница и киша око Крагујевца: О ДФ – у након што сви кажу шта мисле о ДФ-у!

Да ли лидери Демократског фронта треба да буду у Влади, предсједник Владе Здравко Кривокапић каже да ће се изјаснити након што парламентарна већина изнесе свој став. Био је задовољан почетком преговора, али је, како је рекао, у међувремену изненађен ставовима одређених политичких партија.

Говорећи о трећем састанку парламентарне већине, он је казао да свако треба да се бави оним што је његова надлежност.

Ја сам након два састанка мислио да ће трећи да буде елегантан, врло кратак. Свако жели мене да завади мене са потпредсједником Владе, са Демократама, са ДФ-ом. Дајте да се не свађамо. Ако сам ја проблем, лако то ријешите. Ако желите нове изборе, то реците грађанима. Ако вам Влада не одговара – разријешите је. Чини ми се да се неке партије спремају за изборе, а ја о њима не размишљам, казао је Кривокапић.

Истакао је да је врло значајно да се званично помире и да се крене у рјешавање пројеката. Није могао да каже да ли прихвата Демократски фронт у Влади.

То треба да буде договор парламентарне већине, а након тога ћу ја да имам став. Сви чекају да ја нешто кажем па да се на основу тога позиционирају. Ја нећу више то да радим, истакао је он.

Кривокапић је новинарима рекао да се ништа није промијенило у односу на октобар прошле године и нада се да ће лидери имати разумијевања да ова Влада траје захваљујући грађанима. Казао је да је веома значајно то што је Влада покренула два програма Европа сад и Европа овдје који тек треба да почне.

-Мислим да треба да се окренемо будућности. Ко ће гдје да буде,није важно, казао је он.

Битно је, додаје, да грађани осјете бољитак и да је он буде 2022. година.

-Трећи пројекат је пројекат капиталних инвестиција. Имамо преко 300 милиона планираних пројеката и још милион који ће бити одређен буџетом. Тиме ће Црна Гора инфраструктурно да буде другачија. То је прича која треба да нас повеже, казао је он.

Највећи проблем Црне Горе је, како је рекао, правосуђе.

Сви смо били свједоци како се специјални државни тужилац представља као адвокат једне политике и једног човјека, казао је он.

Додаје да је проблем што неко намјерно или ненамјерно не жели да ријеши тај главни проблем.

-Када то ријешимо друге ствари ће бити мање битне, казао је он.

Додао је да имају неколико кривичних пријава које су поднесене и на које нико не реагује.

Али се зато сав проблем пребацује да се окриве Влада и премијер. Пријаве које се подносе против премијера и Владе су занемарљиве, да не кажем да не постоје, казао је он.

Изјавио је и да Привредни суд прави опструкције против државе када је ријеч о Светом Стефану, али да ту постоје и други мање актуелни проблеми.

Најновији чланци

Иза затворених врата: Сартрова соба актуелних безбједњака!

Пише: Иван Милошевић Актуелни безбједњаци седам сати су разговарали иза затворених врата! Ово "иза затворених врата" подсјетило ме на истомимену драму Жан Пол Сартра. Уолико...

Драган Бојовић (ДФ): Спремни за борбу против корупције, остали да се придруже!

Посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић на конференцији за медије о борби против високе корупције и предложио је три важне инцијативе које...

Нико као Новак Ђоковић: Почела 344 недјеља владавине српског тенисера!

Српски тенисер Новак Ђоковић наставио је да увећава сопствени рекорд по броју седмица проведених у врху свЈетског тениса, пошто је данас започео 344. недЈељу...

Москва: Русија не одустаје од подршке Србији!

Русија одлучно осуђује и одбацује све инсинуације о наводној промени става Москве према непризнавању самопроглашене „Републике Косово“, које су се појавиле након што су...

Веселин Дрљевић: РТЦГ све бољи, виде то и ЕУ!

Предсједник Савјета РТЦГ Веселин Дрљевић сматра да се Савјет РТЦГ и манаџмент још уигравају, али да за сада раде веома квалитетно. Казао је да...