Насловна Политика Кривокапић: ДПС уништавао документацију!

Кривокапић: ДПС уништавао документацију!

Слобода која се десила у Црној Гори мора на свим изборима да значи слободан, а не сигуран глас, без обзира од које политичке структуре долази, поручио је премијер Здравко Кривокапић, након сједнице Владе на Цетињу.

У Никшићу имамо различите приче. Нема прича, него ако вам неко грађани Никшића, нуди паре узмите их, а гласајте за најбоље. Ти најбољи сигурно нису они који су до сада, до 30. августа били на власти, то нису они, поручио је Кривокапић.

Оставити државу у оваквом стању, како је казао премијер, може само неко ко је размишљао о личном интересу.

То није Црна Гора, то није традиционална Црна Гора, ми желимо да све то промијенимо. Ово је нови почетак за бољу Црну Гору, казао је Кривокапић.

Он је саопштио и да ће Црна Гора бити прва наредна чланица ЕУ, али је како додаје, на том путу потребно је ријешити два проблема.

Први проблем је кључни, а то је владавина права и борба против корупције и криминала и зато је данас донесена одлука о формирању Националног координационог тијела за ту бробу и то је велики корак, казао је Кривокапић.

Говорећи о прању новца казао је да је на једном износу шест милиона еура, али не може да саопшти детаље.

Премијер је казао и да има информација за којим је трагао, а тичу се материјала из зграде Владе.

Највјероватније је тачно да је велики дио документације од 2016. до 2020. уништен. Замолио бих надлежне органе, а првенствено тужилаштво, да раде свој посао ефективно и ефикасно и на основу чињеница, ни по бабу ни по стричевима, поручио је Кривокапић.

Он је навео да се у његовом кабинету налазила машина за уништавања папира. „Највјероватније је однешен велики дио доказног материјала“, казао је Кривокапић.

Позвао је све државне органе да одговорно и благовремено раде свој посао.

Мислим да тужилаштво мора, због грађана Црне Горе, да се ухвати у коштац са доспјелим материјалима, навео је премијер.

На конкурсима ће бити бирани најбољи На конкурсима ће бити бирани најбољи
Он је казао да имају сазња да тужилаштво није реаговало у неким случајевима прања новца и утаје пореза.

Циљ Владе је и да, како каже, раде транспарентно, а каже и да ће све бити дефинисано на јавним конкурсима.

-Конкурс је мјера за свакога ко се пријави и бирани ће бити најбољи, а не као до сада најпослушнији и онај ко припада некој партији. Тако ћемо преобразити Црну Гору, поручио је Кривокапић.

На питање да ли подржава покрет „Не дамо Никшић“, премијер је одговорио да је обећао да ни он, ни министри неће бити иницијатори нити чланови партија. Подсјетимо на челу покрета „Не дамо Никшић“, је економиста Гордана Радовић, савјетница за економска питања премијера Здравка Кривокапића.

Ствар је укуса сваког појединца да се опредјели шта ће да ради, казао је Кривокапић и додао да је спреман да подржи све они који су за добро Никшића.

„Што би било спорно што је нечији савјетник кренуо да подржава некога, ја ту не видим ништа спорно, ако мислите да је то сукоб интереса ја ћу одмах да је смијеним“, поручио је Кривокапић.

За себе је казао да је демократа – хришћанин.

„Ако чујете да се формира демохришћанска странка, ја ћу ту негдје да будем“, закључио је Кривокапић.

Најновији чланци

„Српска24“ у спомен на жртве словеначког крвавог прољећа: Списак убијених црногорских четника у Јасеновцу и Лијевча пољу и осталим стратиштима Босне и Хрватске!

У децембру 1944. године са простора Црне Горе и Боке   у одступницу је кренуло између 12 и 15.000 припадника ЈВуО и народа. Колона је...

Показна ДПС вјежба у Богетићима: Слобода и издаја!

Пише: Иван Милошевић "Слободни" грађани који су данас и јуче блокирали саобраћај у Богетићима доставили су ултиматум влади. Или како они хоће или блокаде ће...

Египат: Откривен град стар три миленијума

Египатски археолози открили су изгубљени град стар 3.000 година, заједно са кућама од цигала, артефактима и алатима из фараонских времена. Познати археолог Захи Хавас рекао...

ДПС медији на билдовању: Припремају терен за оставке Спајића и Братићке!

Пише: Иван Милошевић ДПС медијима се може свашта замјерити, да су ништаробе и квазиновинари, плаћеници ДПС-а и агенти УДБЕ, али у једноме су без премца....

Према тврдњама комита и уличних слободара: Срби и три прста провокација, сва средства (пребијања) против њих оправдана!

Пише: Иван Милошевић Пребијање војника на Богетићима интересантно је објаснила НВО "Црногорски отпор", која је, претпостављам, једна од организатора блокада црногорских путева. -Током исказивања протеста, блокадом...