Насловна Вијести Свијет КОСОВО* ПОД ТЕРОРОМ КУРТИЈА: Великоалбанска идеологија мјера свих ствари, први на удару...

КОСОВО* ПОД ТЕРОРОМ КУРТИЈА: Великоалбанска идеологија мјера свих ствари, први на удару Срби!

Бивши председник Удружења новинара Србије и уредник портала „Пиштаљка“ Владимир Радомировић поручио је поводом одлуке Независне комисије за медије (НКМ) да забрани емитовање канала Арена због, како су навели, преношења видео порука из Србије у којима се „велича догађај у Бањској“, да косовски премијер Аљбин Курти на тај начин жели да под своју великоалбанску идеологију стави све оно што му не одговара, а да су први на удару Срби. Радомировић за Косово онлајн истиче да је све оно што се дешавало 1999. године био увод за оно што се данас дешава на Косову.

Потпуна блокада, потпуни прекид нормалног живот. Влада у Приштини жели да Србима поручи да нису добродошли, да они који су ту, староседеоци, не треба ту више да живе, и да не треба да уживају било каква права, објашњава Радомировић.

Међутим, како додаје, оно што је парадоксално, за све то време, док се Србима ускраћују основна права, Косово заузима све бољу позицију на листама разних западних организација.

Косово скаче на лествицама од слободе медија, људских права, борбе против корупције, дакле свега оног што би требало да чини једну нормалну државу, а та квази држави, када се објективно погледа како живи српски народ на КиМ, не би могла да се назове ни квази држава, већ једном творевином која је накарадна и чији је једини циљ да протера све Србе, навео је Радомировић.

Радомировић подсећа да је Курти напао и телевизију која је албанска, Кљан Косова, само зато што није под његовом контролом.

-Дакле, постоји једна агенда да се све што не одговара наративу великоалбанске идеологије уништава и спречава да дође до шире јавности. У том контексту треба гледати и то што се дешава са каналом Арена спорт. Курти жели да под своју великоалбанску иделологију стави све оно што му не одговара, а први су на удару Срби. Ово је такође још једна порука, да Београд не може да учини ништа да заустави такву политику. Нажалост, ова шовинистичка политика владе у Приштини има очигледно велику подршку држава на Западу, сматра Радомировић.

Додаје да постоји разлика у ставу Запада када је реч о албанским и српским телевизијама на Косову.

Када је био напад Аљбина Куртија на телевизију Кљан Косова било је протеста и притисака са Запада да та телевизија настави да ради, а у случају српских телевизија, српских медија уопште на КиМ, таквих протеста неће бити. Али замислите шта би било да наш РЕМ, 28. новембра када Албанци славе Дан заставе, забрани рад телевизије у Прешеву, због тога што се тада слави албанско јединство, и што се позива на уједињење свих Албанаца, какве би осуде долазиле са Запада и какав би хистерија настала када би држава Србија пробала да уради нешто слично што ради Курти, закључио је Радомировић.

извор: косовоонлине

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...