Насловна Почетна Колумна Драгана Росандића изазвала идеолошки земљотрес: Док ДПС медији годинама вријеђају Србе...

Колумна Драгана Росандића изазвала идеолошки земљотрес: Док ДПС медији годинама вријеђају Србе и цркву и никоме ништа, полиција саслушава српског новинара!

Двоструки медијски аршини нијесу од јуче, али кулминирају ових дана. Због текста на фејсбуку о цетињској трагедији прикупљена су обавјештења од нашег колеге и члана Удружења новинара Црне Горе. Како пишу „Вијести“ полиција је прикупила обавјештења од Драгана Росандића и прослиједила их тужилаштву на оцјену и мишљење – да ли у објави тог новинара, написаној на његовом фејсбук профилу, има елемената говора мржње. Текст Драгана Росандића објављен је и на напем порталу.

Тешко је не примјетити да већ годинама на појединим ДПС медијима или блиским врху бившег режима не прође дан а да не осване неки текст гдје се на најпримитивнији начин вријеђају Срби и црква и цјелокупна српска заједница у Црној Гори. Да бисмо све то поменули требало би нам подоста простора, али поводом тога полиција није реаговала или су то радили врло ријетко. Међутим, полицији и појединим политичким структурама иза којих стоји ДПС и њен шеф, смета када се јасно дефинише узрок свих зала у Црној Гори, посебно оних у економској и духовној сфери, а на које су уперене новинарске стрелице Росандића, односно ДПС и њихову 30-годишњу владавину. И то је доказ да Црна Гора још није искорачила из раља ДПС-а и врховног вође и да су државне службе, посебно оне безбједоносне и медијске и даље под његовом контролом!

Поводом реакција на текст који је објавио и наш портал тога огласио се и Драган Росандић.

Јучерашња колумна НАЦРТАНО била је структурирана тако да изазове земљотрес – као последњи апел, након ове трагедије на Цетињу, а пред нацртану националну катастрофу! И би земљотрес!

Годину дана молим, упозоравам, преклињем, као бивши професионалац из служби безбједности, надлежне и остале да се заустави ово лудило – али нико ништа! Последњи пут из моје емисије НЕСКРИВЕНО прије 15-ак дана – али без одјека!
Страдање десет недужних грађана Цетиња је динамит у темеље града и ове јадне земље! То је као да је у Америци неко побио 10.000 грађана у једном дану!
А ко је крив за ово стање злодуха у несрећном Монтенегру – политика, политичке партије, хушкачки медији и, у овом конкретном случају, безбједносни сектор!
Годину дана видим трагедију! Варничи и искри на Белведеру, на Цетињу, у Подгорици, на Богетићима, у Никшићу, у Шавнику – и само се чека експлозија, али нико ништа!
Комплетна јучерашња колумна посвећена је безбједносном сектору и њиховим професионалним пропустима, али „људи желе, људи мисле да желе оно што се од њих очекује“ (Констракта)! Не читају, него умишљају!
Колумна је изазвала такав разоран земљотрес, да се јуче тресао Фејсбук, али и јавност! Можда ови апели коначно дођу до неких задриглих гузоња!
Око 500 лајкова, преко 800 коментара и 150 нових захтјева за пријатељство, тако да сам морао да избацујем неке неактивне пријатеље из Африке, Азије, Русије и Америке, како бих примио ове нове!
У коментарима нешто боље стоји „Браво, Геније“ у односу на „Уаа, Кретену“! Тако је то код ултравиолентних монтањараца! Нема средине! Професионалне лелекаче и нарикаче не рачунам, то је ипак само дио локалног фолклора!
Зашто нисам брисао увредљиве и примитивне коментаре? Па, да се сви увјеримо у каквој болештини живимо! Нека то ту – за психологе, социологе, психијатре… па и за ону психијатрицу из Бара, која тврди да овдје живе све сама господа!
Након догађаја у Никшићу од 13. јула, полиција се практично распала! Полицајцима и полицијским инспекторима свезане су руке – од стране политике и високих полицијских функционера! Полицајци се устручавају да интервенишу – јер ће бити суспендовани, смијењени, позвани на кривичну одговорност! А ако нема полиције, то се зна шта значи – самоорганизовање за заштиту голог живота!
Министар полиције је изјавио, након напада „комита“ на полицију у Никшићу 13. јула – крива је полиција! И најавио одговорност полицајаца који су интервенисали, али и смјене 40 командира и начелника! Ово у историји полиција свијета није бивало!
Синдикат полиције недавно је јавно саопштио – грађански рат на Белведеру спријечили смо ми обични полицајци, а не високи полицијски функционери, којих ниђе није било!
Е, томе је јучерашња колумна била посвећена!
П.С.
Чујем да је Мико Твор, како га назва Славко Перовић, из неке Инцијативе 21.Мај, поднио кривичну пријаву против мене и колумне! Ако се Твор јавио, онда је сигурно да сам ја исправан! Па, ето вам Мико Твор и добитник 13.Јулске награде Николаидис са његовим награђеним баљезгаријама о „Његошевим квазифилозофским мастурбацијама“!?
Зато нам се ово и дешава!

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...