Насловна Колумне Која је она ствар РТЦГ-у: О шверцу цигарета разговарају са Рашком Коњевићем...

Која је она ствар РТЦГ-у: О шверцу цигарета разговарају са Рашком Коњевићем који је о томе ћутао када је ДПС био на власти!

Пише: Иван Милошевић

Која је она или ова ствар РТЦГ-у? Позвали су вечерас Рашка Коњевића да прича о шверцу цигарета! Коњевића који је о шверцу цигарета ћутао као заливен док је са ДПС-пом био на власти, чак је у том времену био и министар полиције! Барем да су довели још некога саговорника који би контрирао Рашковим ставовима! У РТЦГ-у о томе ни ријеч и по ко зна који пут још једном су бацили професионалне принципе под ноге! 

Шта се дешава ових мјесеци у РТЦГ-у? Посебно са члановима Савјета, главним уредником, поддиректорима и уредницима. Гледају ли они своје програме или им је само битно да првог приме подебљу коверту и не раде ништа, односно свашта и враћају јавни сервис у доба ДПС-а, када је је РТЦГ била пропагандна машина ДПС-а!

Није ово прва емисија гдје РТЦГ танцује по нотама ДПС-а! Не пратим баш толико РТЦГ, али када прелиставам ТВ програме често на екрану РТЦГ видим превејане медијске раднике и активисте ДПС-а. И гости су таман као и они – све бивши и садашњи ДПС промотери! Истина, појави се неко повремено из такозваног српског блока, али већином се ради о политичарима, док се редовно заобилазе представници српских НВО, удружења или сличних организација! 

ОД РТЦГ са новим руководством се пуно очекивало. Да се РТЦГ отвори за све црногорске разлике, па и оне српске, али у посљедњих 12 мјесеци ништа или мало од тога. Да не помињем музички, документарни или образовни програм. Уколико не гријешим у тим програмима нема ни слова о Србима и по њима би се рекло да Срба у Црној Гори нема или да живе у неком гету, па је за њих резервисан само негативни контекст!

Хајде и да заборавимо на Србе, али барем у овој ровитој политичкој ситуацији, ваљало би да РТЦГ равноправно третира супростављене политичке стране и на тај начин смире емоције и нашу жалосну стварност уведе у неке мирне и нормалне воде! 

Међутим, о томе ни трага на РТЦГ-у, као што има мало трага и о професионалним новинарским правилима!

ПС. Ништа боље ни на „Вијестима“. Петар Комненић се напалио на Рада Милошевића и хоће очи да му извади. Снабдјевен подацима из ДБ-а демантује Рада, смије му се у лице и само што му не стави лисице и испрати га у Спуж! Није ми јасно што Раде лијепо не изађе из студија и остави квазиновинара да одржи предавање о себи и себи сличнима!

 

Најновији чланци

Комисија за патриотизам: Цетињанке траже провјеру организатора протеста дијаспоре!

Подстакнути објавом дијаспоре из Франкфурта од 03.12.2022. под називом "Долазимо на протест 28.12 јер не дамо да Црну Гору утопе и да је нема",...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Након двије године, Одбор за политички систем: Понижавајуће поступање према митрополиту Амфилохију, прогон чији се налогодавац још не зна!

Одбор за политички систем правосуђе и управу је оцијенио да је противно свим нормама и стандардима дошло до понижавајућег поступања према митрополиту црногорско-приморског Амфилохију...

Престолонаследник Александар Карађорђевић: Почела „Операција Михаиловић“, награда за хватање Драже!

Приметили сте да волим да са вама делим недовољно познате чињенице из наше историје, оне које су предуго биле заборављене и забрањене да се...