Насловна Колумне Ко се то брука и ко се то не стиди: Вијенац и...

Ко се то брука и ко се то не стиди: Вијенац и тробојна трака у јарку цетињског комунизма!

Пише: Иван Милошевић

Јучерашњи жупски инцидент учинио ми се као дио предизборне кампање и могао се ставити у тај шешир и кренути даље. Међутим, овај данашњи на Цетињу чини ми се да није инцидент, већ есхатолошко и онтолошко помјерање Црне Горе у просторе гдје она никада није била. Не сјећам се да ли је ико икада на Цетињу, па и у осталој Црној Гори, згазио вијенац са нечијег гроба и бацио га у јарак. Истина, има и таквих случајева и крађа на гробљима, али већином се то приписује зависним особама чија је зависност разлабавила њихове моралне погледе на свијет. Не бих рекао да је ово на Цетињу инцидент зависних особа, али неки враг јесте и ваљало би га објаснити. Носи тај инцидент неку дубљу поруку и слику о томе гдје се данас Црна Гора налази и са чиме се суочава. А то што видите није нимало лијепо и обеспокојавајуће је за сваког нормалног човјека. 

Шта је то натјерало групу људи да згази вијенац који је на гроб краља Николе донијела нова влада на челу са премијером? Ко је то себи дао за право да пресуђује ко је то издајник у Црној Гори и чак да му ј… мајку на сваком кораку? Која је то свијест која у свакоме ко јој није по вољи види неку нит издаје, кукавичлука и реметилачког фактора? Која то свијест гази вијенац, баца га у јарак и одређује ко то на Цетињу може да поставља које вјенчеве? Ко је то дао за право Цетињанима да само ови данашњи буду прави Цетињани, док су сви остали непријатељи? Ко то сије мржњу на Цетињу према било коме и ј… мајку свакоме ко им није по вољи?

Читам саопштење ДПС-а са Цетиња гдје кажу да се нова власт за два мјесеца обрукала као нико до сада у том граду! Ко се то брука на Цетињу? Да ли нова власт која је одржала једну сједницу у том граду и дочекана са ј…… мајке, а данас је слично прошла и још је њен вијенац за краља Николу згажен и бачен у јарак? Ко се то брука на Цетињу? Ови ј…… мајке или нова власт којој је Цетиње, као и Цетињанима, државна престоница? Ко се то брука на Цетињу? 

А велики диктатор за све то вријеме ћути у предсједничком кабинету! Чита новине, испија виски и прелистава кастоди и остале рачуне и прави се Енглез! И док су му земља и народ располућени ОН мудро ћути и повлачи главне конце иза сцене.

Ко се то брука на Цетињу? Ко то гура тај град у сивило неокомунизма и агресивног безбожништва? Да ли су за то криви само данашњи Цетињани или дио њих који је данас згазио један вијенац са једног гроба? Колико је за њихово понашање крив домаћи Енглез из предсједничког кабинета који мирно чита новине и прелистава банковне рачуне? Јер ОН и само ОН већ двије деценије на све стране труби да Црна Гора већих непријатеља од Срба нема и да јој једина опасност у Мљечном путу пријети само од Срба! Његови дворани, плаћени и неплаћени, у хору понављају његове максиме и трују обичне људе отровом мржње и братске омразе! И то у опробаном комунустичком маниру!

Есхатолошко клатно Црне Горе опасно је скренуло на неки, зли пут и пријети да се у повратку обруши на све оно што је Црна Гора некада била, а што, по тумачењу домаћег Енглеза и његових дворана, није смјела бити и од чега се они стиде! А да ли се ико стиди због једног згаженог вијенца са једног гроба који је завршио у цетињском комунистичком јарку!

Видим да је слично прошла тробојна трака на вијенцу! А те боје и то у државном трезору и народном музеју налазе се на само стотињак метара од мјеста гдје је та трака данас попљувана и спаљена као нека вјештица на ломачи! Иронија или поука? И ко се то онда брука ових дана на Цетињу?

Најновији чланци

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...

Хоће ли се муслимани покајати: У Сарајеву убијено 3000 Срба, четвртина на кућном прагу, у граду преко 100 логора за Србе!

Извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године званично је објављен на сајту Републичког центра за истраживање...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...