Насловна Политика Кнежевић-Кривокапић: Чија је влада, народна или...?

Кнежевић-Кривокапић: Чија је влада, народна или…?

У име Клуба посланика Демократски фронт НСД, ДНП, УЦГ и РП, Милан Кнежевић, питао је премијера да ли има сазнања о дјеловању Стевана Симијановића у Црној Гори. Он је питао и чија је “ наша Влада“. Он је поручио да се Мило Ђукановић никад неће вратити и позвао Кривокапића да заједно учине да се Ђукановић не врати и покрену истраге.

На основу Ваше изјаве од 25. марта о Стевану Симијановићу да ‘уопште није опасан као што се представља, али је пустио мамац на који је неко успио да се упеца’, интересују ме Ваша сазнања о његовим контактима у Црној Гори, улози о формирању Владе чији сте премијер и на чему се заснива Ваш јавно изнесени став о том лицу, наводи се у питању.

-Овај млади господин је разговарао са највишим званичницима у Влади и користећи одређене могућности, доминантно допринио да ДФ не буде у Влади, и то је моја обавеза да разоткријем, рекао је Кнежевић.

Кривокапић је одговорио да, с обзиром на то да су у питању тајни подаци, контролно саслушање Одбора за безбједност је одржано у такозваној глувој соби.

Нико никада није разговарао са поменутим Симијановићем. Ако питате чија је ово Влада, ово је народна Влада-одговорио је премијер, рекао је Кривокапић.

Кнежевић је додао да тврди да се Кривокапић гледао са Симијановићем и позвао премијера да иду на полиграф. Кнежевић је навео да се са овом особом састао и Дака Давидовић.

Ви тврдите да се нисте гледали са њим, а ја тврдим да јесте. Хоћу да одемо на полиграф и поднијећу оставку ако будем лагао, а и вас позивам да учините исто. Кад мало боље изанализирате Смијановић се само није гледао са ДФ-ом и Демократама. Ова луталица и пробисвијет и вагабундо одређује ко може, а не може да дође у Владу. Он се састајао са највећим функционерима у Влади, али и са представницима Митрополије. Ко су људи који су предложили за ове контакте у Црној Гори, питао је Кнежевић.

Кривокапић је рекао да не може да схвати овакве констатације које вријеђају сваког човјека.

Ако ви желите да правите позориште у кући као што сте до сада, а узор вам је „Балкански шпијун“. Ова Влада је народна, никакав покушај ДФ-а, који јен учестао, сталан и са невјероватним притиском неће проћи. Зна се зашто сте ову аферу направили и аферу која је припремљена гдје ја треба да будем издајник и народа и цркве. Ја могу да идем на полиграф. Ако не желите ову Владу поштено је да кажете, и оно што можда ви желите, а то је да она не треба да Влада Црном Гором, казао је између осталог Кривокапић.

Кривокапић је у свом одговору, између осталог рекао и да Демократски фронт помаже ДПС-у.

Кнежевић је истакао да је Кривокапић последња особа која може да каже да ДФ помаже ДПС.

Ви сте добили стан од 100 и више квадрата од ДПС-а, литијама сте се прикључили тек са закашњењем. Дружили сте се са Радмилом Војводић, набрајао је Кнежевић.

Најновији чланци

Срамна британска колонија: Ђоковић мора да напусти Аустралију!

Савезни суд Аустралије одбацио жалбу Новакову Ђоковићу на укидање визе што значи да слиједи депортација из Аустралије. Жалба Новака Ђоковића на укидање визе је...

Патријарх Порфирије: Догодине у Призрену!

У интервјуу за часопис руског Министарства спољних послова „Међународни живот“ патријарх српски Порфирије изјавио је да је сагласан да су проблеми на КиМ резултат...

Интервју, Миомирка -Мира Саичић: Васојевка са „Прстеном“ књагиње Љубице!

Разговарао: Горан Киковић, главни и одговорни уредник часописа ''Глас Холмије'' Миомирка Мира Саичић, је мултидисциплинарни умјетник - поета, писац, сликар... Завршила је у завичају гимназију...
video

Српски викенд: Три четничке за душу!

Када устанем на лијеву ногу и није ми до ничега волим да слушам четничке пјесме. Посебно оне сентименталне, као да поручују да није све...

Владимир Јоковић: Нападају нас они који су нас издали због самопромоције!

-Већ данас смо на мети појединих субјеката због саопштења да подржавамо ставове УРЕ и ДФ-а. Највише нас нападају они који су нас издали због...