Насловна Колумне Јуриш неопартизана из "Вијести", "Побједе", "ЦДМ"а: Пуцате, а рат одавно завршен...

Јуриш неопартизана из „Вијести“, „Побједе“, „ЦДМ“а: Пуцате, а рат одавно завршен или братска небратска хајка на четнике и цркву!

Пише: Иван Милошевић

Јуче „Побједа“, данас „Вијести“ и „ЦДМ“. Кажу – нон пасаран, ђаво ће проћи, али четници неће! Тема – скуп у Горњем Заостру, говор владике Методија и тамошњи народни сабор на којем су се, по њима, пјевале скандалозне пјесме и најгора међу њима „Ђуришићу, млад мајоре“! Од Павла Ђуришића им се диже коса на глави, дупе им се охлади за 30 степени и смрзне у њему све оно што су појели претходних десетак дана! Вјероватно због тога бауљају по страницама поменутих медија разни неопартизани, комунисти свих боја и узраста и наричу над својом судбином и куну четнике, старе и нове, као да им је тада лакше и као да им тада прораде цријева, па истоваре испод себе оно што се не једе и што не смрди нити мирише, али заудара на Мошине и Брозове јаме, вртаче и шкрапе, а да не говоримо о усташким логорима за одрасле и дјецу и осталу српску чељад! 

Допало јутрос „Вијестима“ да за коментар скупа на којем су се пјевале четничке пјесме у Заостру питају и хрватског историчара. То је као да Павелића питате о Јасеновцу! По њему то је била реуматска бања, али зато су четници гдје су стигли правили разне Јасеновце, Градишке и остала стратишта. Ко и како уређује ове „Вијести“ да ми је знати, да ли им ти задаци долазе од нових власника из Србије или то раде на своју руку, онако под руку са Брозом и Кардељом, Кочом и Савом и осталим доказаним злочинцима из редова партизана!

Просто је невјероватно да у „Вијестима“, „Побједи“ и осталим ДПС билтенима, нема никога барем просјечно образованог уредника да подсјети своје главешине и напаљене новинре да је Берлински зид пао прије три деценије, да је у многим земљама бившег Варшавског уговора забрањена употреба петокраке и величање комуниста и рекламирање комунистичке идологије! Ало, момци, уредници и остале бекрије, читајте нешто мимо сабраних Титових дјела са бувљака у Тузима, прелистајте пјесмарице мимо партизанских љубичица и погледајте нешто мимо онога што је снимио Вељко Булајић! 

Оптужују и опањкавају владике и обичне људе што су прије неки дан били у Горњем Заостру. А били су тамо да се подсјете комунистичког злочина у Словенији над десетином хиљада црногорских четника и обичног народа, које су партизани побили без суда и правице и закопали или гурнули у словеначке јаме да им се гроб не зна и да се њихова имена избришу из сјећања њихових потомака. Не сметају ововременим неопартизанима из медија и комунистичких странака наредбе из партизанског штаба да се по ко зна који пут током 1944. године бомбардују Подгорица и Никшић, не сметају им Ђиласове и остале наредбе да се са народом који није са њима сурово разрачунава, а да се четници ликвидирају гдје год их ко види! Не сметају им ни пасја и остала гробља, вртаче по Крнову, Бјелопавлићима и осталим црногорским крајевима, гдје су комунисти сатрли све оне који нијесу били за пролетеријат и бољшевички Стаљинов систем! Ништа им то не смета и ћуте о томе као да су без језика остали, али галаме и оловке шиље на скуп у Заостру и не могу да опросте дан четничких пјесама и сјећања на побијене краљеве војнике! Када им се помене да ће се можда у том селу подићи споменик Павлу Ђуришићу, скачу на све ноге и руке, чупају косу и само што не зову НАТО авионе да надлете Заостро, заплаше и јазавце, и осујете ту паклену намјеру своје браће и сабраће по вјери и роду, народу, језику и обичајима. Све код неопартизана може да прође и да се промијени и да од њих бивших гоља пролетаријата постану стотиномилионери, али браћа четници не могу проћи, треба их још једном утући и још једном треба обићи све јаме по Словенији и Црној Гори и додатно их затрпати да случајно која кост не побјегне, да се случајно која лобања не опоје и да се случајно која истина о злочиначком комунистичком науму и неуму негдје случајно не објави и пројави!

Докле, браћо и небраћо, докле пуцате и по мртвим четницима, докле укопавате ионако предубоко ујамљене кости краљевих војника, докле су вам сви остали браћа, осим рођене браће? Докле, неопартизани и остали партизани мислите да ратујете и водите ратове против четника и будите се из комунистичког дремежа само кад вам неко помене Дражу или отпјева „Ђуришићу, млад мајоре“? О којем помирењу говорите када не дате да се о помирењу ни зуцне и све што је на том трагу одмах затрпавате медијским натписима и набуђеним сликама које, вама, њежним грађанистима и сљедбеницима крвавих комуниста, леде крв у жилама? Докле, браћо да трпимо ваше небратске ставове и неопартизанске пријетње и додатно затрпавање одавно затрпаних јама? 

Пуцате, а рат је одавно завршен – да парафразирам наслов једне књиге! Ваљало би да је прочитате, ваљда нешто научите, јер ово до сада што пишете о четницима није ни за први основне!

ПС. Слажем се да је и у Заостру било нечега што не би требало бити. Са пјесме и народног сабора причу о Дражи и Павлу треба премјестити у научне кабинете и округле столове! Али, шта ћемо, скоро 80 година комунизма и на поштоваоце војника ЈВуО оставило је трага, па се и они понекад понашају по Булајевићевом филмском античетничком штосу! Ипак, то не може да сакрије величину комунистичког злочина и насгавка грађанског рата који у Црној Гори улази у девету деценију. Да није мало много ратовања, братска небраћо! Одложите пушке и своје медије у шошке, па да разговарамо. Ваљда тако постанемо бољи људи, јер гори него што смо данас не можемо бити!

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...