Насловна Почетна Јован Вучуровић: Све је могуће, али је вријеме да ДФ води Црну...

Јован Вучуровић: Све је могуће, али је вријеме да ДФ води Црну Гору!

Демократски фронт (ДФ) спреман је да преузме одговорност и да води Црну Гору, саопштили су из тог политичког савеза додајући да је вријеме за поштовање изборне воље грађана од посљедних парламентарних избора. Посланик ДФ-а Јован Вучуровић рекао је да, судећи по атмосфери која се прави након пада Владе Дритана Абазовића, Црна Гора је и “званично протекторат у коме се за све питају (Владимир) Билчик, (Мирослав) Лајчак, а придодаје се и (Тонино) Пицула”.

-Невјероватно је да дио политичких структура толико жели и воли да зависи од страних центара моћи и да презире оно што је глас и воља народа, рекао је Вучуровић агенцији МИНА.

Зато је, како је навео Вучуровић, веома важно вратити се на природно стање, на оно што су грађани одлучили на изборима.

-ДФ је 30. августа освојио убједљиво највише мандата од побједника на изборима, па сходно томе зна се шта коме припада у некој евентуалној будућој влади, саопштио је Вучуровић.

Он је рекао да је тако свуда у Европи, па ће тако бити и у Црној Гори.

Јер је грађанима доста експеримената, попут експертске и мањинске владе, који су пропадали због тога сто је прекршена воља народа и тиме смо уведени у једно политички неодрживо и ненормално стање, казао је Вучуровић.

Према његовим ријечима, кад се сједне за сто онда је вријеме да се прихвате демократски стандарди.

Да почнемо од чињенице да владу треба да воде они који су освојили највише мандата од парламентарне већине 30. августа, казао је Вучуровић.

Он је рекао да је вријеме да Црна Гора постане нормална држава.

А ДФ и његови политичари су спремни да преузму одговорност и, између осталог, крену у борбу против организованог криминала, додао је он.

Вучуровић је навео да је ДФ у петак, када је била расправа о неповјерењу Влади, уложио огромну енергију и напор да поново окупи побједнике од посљедњих избора, али су, како је додао, преовладали анимозитети и нетрпељивост између Демократске Црне Горе, Грађанског покрета УРА и Социјалистичке народне партије (СНП).

Зато је важно да они који су у политичком сукобу смире страсти и да се договарају. Сходно томе, лоптица је у дворишту Демократа, УРА-е, СНП, Праве Црне Горе и Уједињене Црне Горе, да се усагласе и да са својим предлозима онда крену ка ДФ-у, сматра Вучуровић.

Он је казао да постоје и други модалитети, али да ДФ сумња да је неко спреман да владу формира са Демократском партијом социјалиста.

Мада као што видимо, све је могуће, закључио је Вучуровић.

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...