Насловна Политика Јован Вучуровић поручио УРИ и СНП-у: Освјестите се, не хрлите у наручје...

Јован Вучуровић поручио УРИ и СНП-у: Освјестите се, не хрлите у наручје ДПС-а!

Посланик Нове српске демократије и Демократског фронта Јован Јоле Вучуровић коментарисао је за БОРБУ изјаве портпарола ДПС-а Милоша Николића и окарактерисао их као понижење које треба да пресабере УРУ и СНП како би тражили договор унутар парламентарне већине. Dанас је портпарол ДПС-а Милош Николић оштро одговорио члану предсједништва ГП УРА Луки Ракчевићу тврдећи да УРА треба да се помири са околношћу да им је једина нада да актуелни мандатар постане премијер, управо то да се Демократска партија социјалиста врати на власт.

Вучуровић овим поводом наводи да је Демократски фронт упозоравао многе на политичкој сцени да не повлаче потезе који би укључивали ДПС јер ће такво пактирање значити нестанак тих партија са политичке сцене.

Сада је очигледно да су се наше тврдње испоставиле тачним јер било каква активност или било каква активност, сарадња или загрљај са политичко криминалном организацијом звана Демократска партија социјалиста може само да значи политичко нестајање оних који су прихватили такав аранжман. Можемо само да се вратимо мало у прошлост и да се сјетимо Народне странке и Позитивне Црне Горе који су тада издали своје бираче и отишли у коалицију са ДПС-ом. Ни Народна странка ни Позитивна Црна Гора данас не постоје. Ту поуку очигледно нису извукле УРА и Социјалистичка народна партија и очигледно је да и њих чека иста судбина. То су и заслужили јер смо упорно понављали и упозоравали их да не иду тим путем и да је императив рјешење тражити унутар парламентарне већине, казао је Вучуровић.

Вучуровић је нагласио да су УРА и СНП то и заслужили јер су изабрали пактирање са ДПС-ом, иако су им упорно понављали и упозоравали их да не иду тим путем, већ да траже рјешење унутар парламентарне већине.

Они нас нису послушали. Зато данас доживљавају оваква понижења која им приређују Мило Ђукановић и његов портпарол, казао је Вучуровић.

Он је за наш портал казао да су недавно саопштили да УРА и СНП још увијек имају шансе да се врате тамо гдје припадају, посебно СНП који је био дио коалиције ЗБЦГ.

Након оваквих изјава портпарола ДПС-а постоји прилика да се СНП И УРА политички пресаберу и да покушамо да нађемо рјешење унутар парламентарне већине како би кренули у формирање нове владе, била она техничка или концентрациона, која би организовала ванредне парламентарне изборе. Дакле то је једини пут. Ако СНП и УРА и даље истрајавају на формирању владе са Ђукановићем и са његовом криминалном организацијом онда је јасан крај њиховог политичког пута, казао је Вучуровић.

Вучуровић је направио и паралелу са украјинском кризом и казао да је Црна Гора и прије била несређено друштво, а нарочито сада када је украјинска криза дрма цијели свијет.

Више од пола државних институција не функционише. Потребно је због грађана и укупне ситуације да што прије, унутар већине, формирамо неки вид техничке владе која не само што би организовала изборе већ би организовала и сами живот у Црној Гори јер ово што сада гледамо клизи ка анархији. За то можемо да захвалимо УРИ и СНП-у који су се умјесто својих партнера са којима су побиједили одабрали сарадњу са онима који треба да нестану са политичке сцене. Они, из неког разлога, покушавају да их поново оживе, закључио је Вучуровић.

Најновији чланци

ПРОМАШАЈ ДАНА, АНДРЕЈ НИКОЛАИДИС: У КОМУНИЗМУ СВАКИ ЈУГОСЛОВЕНСКИ НАРОД ДОСТИГАО АПСОЛУТНИ ИСТОРИЈСКИ ВРХУНАЦ!!!????

Након што је прије више од 30 година пао комунизам и након што су откривени злочини које је та идеологија спроводила над бројним народима...

Добој: „Славне српске војводе“!

Глумци Народног позоришта из Београда Димитрије Илић и Лепомир Ивковић одиграли су у Добоју историјску драму "Славне српске војводе" у оквиру манифестације "Дани Србије...

Богословија: Прослава Светог Александра Невског и Светог Амфилохија Иконијског!

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског и егзарха свештеног трона пећког г. Јоаникија, протојереја Благоја Рајковића, ректора Цетињске богословије, и професора Аполона Алексејевича Мишченка,...

СРАМНО, „ЦРВЕНИ ЦАР“ – ТИТО: Протерао српског краља, уништио српског домаћина, а 279 улица у Србији носи име Броза!

За време своје владавине Тито је владао као "црвени цар". Имао је много вила и одмаралишта, само у свом возном парку имао је 85...

ОБРАЗОВНЕ ДПС МАГЛЕ: Лијеве грешке лијевих скретања!

Пише: Иван Милошевић Као прворазредни скандал објављено је да наши ђаци слабо уче и да су на тестовима у односу на вршњаке из региона на...