Насловна Политика Јован Вучуровић: Парламентарна већина да подржи Андрију Мандића!

Јован Вучуровић: Парламентарна већина да подржи Андрију Мандића!

Демократски фронт (ДФ) најјача је политичка снага побједника на изборима 30. августа и природно је да се око једног од лидера тог савеза Андрије Мандића окупе и остале партије парламентарне већине, оцијенио је посланик ДФ-а Јован Вучуровић.

Вучуровић је казао да представници странака који шаљу поруке о заједничком кандидату имају прилику да подрже Мандића који ће побиједити на изборима.

Након што смо поразили Демократску партију социјалиста (ДПС) 30. августа, тако ће и Мандић поразити Мила Ђукановића на предсједничким изборима и тако ставити и коначну тачку на владавину политике која је деценијама уништавала Црну Гору, рекао је Вучуровић агенцији МИНА.

Он је истакао да већ данима, на хиљаде људи у Црној Гори учествује у тој побједничкој кампањи. Вучуровић је рекао да је праведно да кандидата бившег режима побиједи онај који је предводио непоколебљиву борбу против диктатуре.

ДФ је најјача политичка снага побједника на изборима 30. августа и природно је да један од лидера ДФ буде неко око кога ће се окупити и остали. Све друго је авантуризам и сујета, поручио је Вучуровић.

Вучуровић је оцијенио да је зато и за све друге добро да буду дио те приче, да не изостану из борбе и побједе која ће имати историјски карактер. Упитан да прокоментарише предлоге о грађанском кандидату, Вучурович је одговорио да сви имају право да се кандидују, али да немају право да расипају народну енергију која је недвосмислено окренута побједи над представником ДПС.

Вучуровић је навео да народ нико никад није побиједио и да је зато и побједа кандидата ДФ сигурна.

-Нико са сигурношћу не може рећи шта је то „грађанско“ у Црној Гори. Искуство нам говори да је тзв. грађанска опција, односно политика трећег пута, увијек завршавала у наручју ДПС, да је више пута спашавала Мила Ђукановића и његов картел, казао је Вучуровић.

Он је рекао да је у Црној Гору „грађанско“, до сада, била друга ријеч за служење амбасадама.

-Али и за политику усмјерену против српског народа, као што је политика ДПС – а синоним за мафију, криминал, корупцију, борбу против традиције Црне Горе, истакао је Вучуровић.

Он је оцијенио да је зато након деценија лутања и пропадања, Црној Гори потребан предсједник који је из Народа.

Кандидат народа, а не мафије или амбасада, који ће стати на пут свим аномалијама које су оптерећивале нашу државу. Дакле, потпуно је јасно да тзв. грађански кандидат нема и не може имати подршку народа, навео је Вучуровић.

Он је казао да је Мандић предводио народ у борби за слободну и демократску Црну Гору, неко са интегритетом.

И ко је показао мудрост, храброст и спремност да мири Црну Гору и стабилизује политичке прилике које су сада хаотичне, рекао је Вучуровић.

Он је поручио да зато народ стоји уз Мандића, који неће неком другом предати и продати њихово повјерење и који је гарант да ће воља Народа бити поштована.

Да се не деси као 30. августа, када су они који су формирали владу издали вољу народа и пристали да буду испостава туђих интереса, или они који су пристали да владу формирају уз подршку Ђукановића, казао је Вучуровић.

Он је додао да ће побједа кандидата ДФ – а, бити побједа политике која има кичму и која се не повија ни пред ким.

И наши партнери на разним странама више поштују такву политику него понизност и сервилност, истакао је Вучуровић.

Говорећи о могућности формирања Владе од странака парламентарбе већине, Вучуровић је рекао да су ДФ, а посебно Мандић, показали огромно стрпљење да побједници избора формирају нову владу.

Међутим, имамо и оне који немају неки политичку снагу, али су се чврсто приковали за фотеље и разним јефтиним триковима спречавају да воља народа од 30. августа буде изражена кроз формирање нове владе, казао је Вучуровић.

Он је поручио да ДФ поново нудимо договор и позива да се та влада формира, а не да се реконструише.

-Видјећемо да ли су остали спремни на договор или су им фотеље милије и важније од воље народа, закључио је он.

Најновији чланци

Бели двор: Солун у Београду!

Солун у Београду“, представљање Солуна као туристичке, пословне, гастрономске, културне, образовне и „city break“ дестинације, одржано је у Белом Двору. Организовала га је Туристичка организација Солуна, под...

Србија памти: Обиљежавање годишњице НАТО злочина у Сомбору!

У Србији ће данас бити обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, а централна манифестација којој ће присуствовати председник Србије Александар...

Беране: Помоћ Дома ученика и студената школама у Ровцима и Будимљу!

Представници Дома ученика и студената Беране уручили су Основној школи Доња Ржаница, подручно одјељење у Ровцима, донацију за уређење унутрашњости ове образовно васпитне установе...

Мило изврнуо џепове, нада се резервама: Од дијаспоре и мањина очекујем 40.000 гласова!

Предсједнички кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић казао је да ће побиједити у другом кругу избора и да од дијаспоре и мањина очекује...

Андрија Мандић: Не заборављамо невине жртве НАТО-а у Мурину!

Предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић саопштио је данас да "не заборављамо да је прије 24...