Насловна Политика Јован Вучуровић: Ибрахимовић намирисао власт, спреман је на све!

Јован Вучуровић: Ибрахимовић намирисао власт, спреман је на све!

Порука предсједника Бошњачке странке може да значи да је Ервин Ибрахимовић опет намирисао власт, па је спреман на све – да погази Устав и учествује у нечему што би могло довести до дестабилизације Црне Горе, казао је посланик Демократског фронта (ДФ), Јован Вучуровић.

-Надамо се да је, ипак, колико толико, одговоран да неће пристати да поново буде марионета ДПС, који покушава да га наговори да нелегално и неуставно предсједава Скупштином. Избори 30. августа су показали вољу грађана и било би политички неразумно да лидер БС, неким исхитреним потезом, руши ту вољу и тиме покаже непријатељство према људима који су се тридесет година борили за слободну ЦГ и против тортуре и дискриминације, оцијенио је Вучуровић.

Како је навео, ако већ Ибрахимовић “тражи начин и механизам да посланицима омогући да у складу са Уставом врше своју функцију” и ако је у томе искрен, како каже, “а не навођен интересима ДПС, онда је пут јасан” – договор парламентарне већине и странака националних мањина, а након тога формирање техничке владе која би организовала ванредне парламентарне изборе.

-Схватамо емоције које БС и њен лидер имају према Ђукановићу и ДПС-у, али и Ибрахимовић треба да најзад разумије да нема повратка на старо, када је српски народ био дискриминисан, када су људи хапшени и малтретирани због другачијег мишљења, када је СПЦ прогањана, а све уз подршку БС, треба да прихвати да је та политика бившег режима поражена у августу 2020. и да ће грађани казнити све оне који то политичко крило мафије покушају да врате на позиције одлучивања, додао је посланик ДФ-а.

Претпостављамо да није намјера, а ни манир, лидера БС, појашњава Вучуровић, да буде кључни актер евентуалног “насилног одржавања скупштине, и да преузме одговорност за могућу ескалацију кризе”.

Страхиња Булајић брани Устав ЦГ и изборну вољу грађана и то би требало да раде сви други посланици, а нарочито потпредсједници Скупштине. Дакле, надамо се да лидер БС неће пристати да буде употребљен и злоупотребљен од стране ДПС и других присталица тзв. мањинске владе, чиме ће показати одговорност и политичку зрелост, и да је успио да се отргне из канџи политичко-криминалне организације ДПС, закључио је Вучуровић.

Најновији чланци

Погубна црногорска култура. Ниједан истакнути културни стваралац није Србин!

Из Министарства културе и медија Црне Горе најавили су да ц́е размотрити могућност да се измијени Уредба о критеријумима и начину додељивања статуса истакнути...

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...