Насловна Политика Јован Вучуровић: ДПС слаби, а слабе и чувари њихових кутија - судије!

Јован Вучуровић: ДПС слаби, а слабе и чувари њихових кутија – судије!

Посланик Нове српске демократије и Демократског фронта Јован Јоле Вучуровић казао је гостујући у Слободној зони са Драженом Живковићем на ТВ Прва да, је снага ДПС-а након избора у Подгорици на 20%.

Њихова снага се у Подгорици показала на 26%. Ако накалемите Бошњачку странку, Либералну партију, 21. мај… Данас је њихова снага на неких 20%. Сваком постаје јасно да ДПС иде у прошлост и то ће растеретити политичку атмосферу јер ДПС не жели да уважи резултате 23. октобра. Они не прихватају те резултате као реалност. Мило Ђукановић ни једном није искоментарисао резултате 23. октобра, што је свакако веома чудно, казао је Вучуровић.

ДФ ће, каже он, и даље бити најјачи из анти ДПС блока и оствариће убједљивију предност него 30. августа. Коментаришући Владу Дритана Абазовића, Вучуровић наводи да што се ДФ-а тиче, неће бити реконструкције Владе Дритана Абазовића.

Уколико и не постоји 41 посланик везан за Закон о предсједнику, идемо на изборе, али ја мислим да постоји. Самим тим, изабраће се нова Влада. Што се тиче Отвореног Балкана, ДФ подржава тај пројекат. Више пута смо казали и разлоге зашто то подржавамо. Мене једино чуди зашто ДПС и СД не подржавају Отворени Балкан јер знамо да иза тог пројекта дијелом стоје САД и ЕУ, казао је он.

Вучуровић се пита је ли то изневјеравање западних партнера од стране ДПС-а и СД-а. Очекује предсједничке изборе у априлу, и тврди да ДФ не жели фикције и апстракције.

Што се нас тиче, спремни смо за изборе. То смо и показали 23. октобра. Око 200.000 грађана је изашло на те изборе а сабрано, ДФ је узео 23%, Демократе око 14%, а Европа сад око 13%. Прича се да бјежимо од избора, то није истина. Ми смо увијек спремни за изборе. И идемо на њих ако не прође Закон о предсједнику, подвлачи Вучуровић.

Међународна заједница шаље апеле да се изаберу судије Уставног суда, али за њега лично је ирелевантно јер је то потреба само грађана Црне Горе.

Ипак видимо како функционишу судије у Црној Гори и да су поједини били чувари кутија ДПС-а. Не видим разлог у предлогу ДПС-а да бисмо то одлагали. Треба изабрати четворо судија Уставног суда. Мислим да што се тиче компетенције кандидата нико нема шта да им каже. Можда је проблем што немају везе са ДПС-ом. Позивам да се гласа за те људе и да изађемо из овога чуда у ком смо се нашли. Непостојање Уставног суда се користи на врло бизарана начин да се не признају резултати избора 23. октобра, прецизан је Вучуровић.

Под овом блокадом, Црна Гора тешко функционише, каже посланик ДФ-а, а коментаришући протесте „Има нас“, Вучуровић тврди да их подржава али и додаје да се крију иза организације Луча.

Мислим да су Вушуровић и Мрваљевић лидери ове политичке опције јер наступају много темељније него што то раде Мило Ђукановић и Јевто Ераковић. Они су данас носиоци те политике. Подржавам што људи протестују по начелима демократије, каже Вучуровић.

Имаће рјешења, каже Вучуровић, уколико предсједник Црне Горе ипак не потпише Закон о предсједнику за који се гласа у понедјељак.

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...