Насловна Политика Јован Вучуровић: АСК побјегао, штите Мила!

Јован Вучуровић: АСК побјегао, штите Мила!

Посланик Нове српске демократије Јован Јоле Вучурвоић казао је да му је жао што су представници АСК-а побјегли из Пленума иако су, како наводи, они задужени да штите Ђукановића, његов картел и њихов криминал.

Претходно су након изглања шефа посланичког клуба ПЗП-а Бранка Радуловића представници АСК-а напустили Пленум.

Побјегли су јер не могу да га одбране. Ова Агенција и њен садашњи састав може бити све осим онога што пише у Закону – да је самостално и независно тијело. Жао ми је што овдје нема господина Момчила Радуловића или Златка Вујовића, да расправимо очи у очи јесу ли самостални и независни. Наравно да нијесу. Агенција за спрјечавање корупције је експозитура Демократске партије социјалиста, тврди Вучуровић.

Казао је и да је новој већини у аманет остао АСК још из времена ДПС-а и позива да се пронађе начин да се ти људи макну из система јер се они ту налазе само да би штитили интересе Мила Ђукановића и организованог криминала.

Црна Гора се промијенила 30. августа. Није се промијенила онако како би ДФ хтио, али ми свакако остајемо на фону промјена и желимо да мијењамо Црну Гору на добро њених грађана. Као што рекох, АСК је била само батина у рукама Мила Ђукановића попут судства, тужилаштва тајне полиције и полиције. Да не говорим произвољно, без доказа, желим да питам треба ли ми да вјерујемо у оно што овдје пише „у независност члана савјета“ господина Вујовића који је профилисан да је припадник једне политичке опције, идеје, ДПС-а, ако она постоји, подвлачи Вучуровић.

Како је могуће да тај човјек сматра себе за политичког аналитичара а иде на партијске скупове, прецизира Вучуровић и пита се треба ли вјеровaти предсједнику Савјета који за протест присталица бившег режима каже да је то – било лице цивилизоване, пристојне, нормалне, европске Црне Горе.

-То са друге стране имплицира да мо ми нецивилизовани, непријстојни ненормални. Тврди и да је то био одговор тијесног већини просрпских и проруских партија. То је став АСК-а. Ми њима треба да вјерујемо да ће они независно да тумаче Закон о спрјечавању корупције? Он је овим прекршио Закон! Савјет и АСК морају бити независно тијело. Они могу имати независан став као грађани, а ја ћу још једном цитирати Момчила Радуловића у вријеме литија, казао је он.

Радуловић је тада казао да „уколико тражите све оне викенд ратнике који су 1992. и 1995. вршили злочине по Фочи и Подрињу, наћи ћете их на литијама у Никшићу, Подгорици, Жабљаку и Пљевљима. Уколико тражите оне који су са истом мисијом били на Косову 1999. наћи ћете их на литијама у Беранама, Колашину, Андријевици, Подгорици и Бијелом Пољу.

Од таквог човјека се, тврди Вучуровић, очекује да он оцјењује непристрасно и слободно.

Најновији чланци

Комисија за патриотизам: Цетињанке траже провјеру организатора протеста дијаспоре!

Подстакнути објавом дијаспоре из Франкфурта од 03.12.2022. под називом "Долазимо на протест 28.12 јер не дамо да Црну Гору утопе и да је нема",...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Након двије године, Одбор за политички систем: Понижавајуће поступање према митрополиту Амфилохију, прогон чији се налогодавац још не зна!

Одбор за политички систем правосуђе и управу је оцијенио да је противно свим нормама и стандардима дошло до понижавајућег поступања према митрополиту црногорско-приморског Амфилохију...

Престолонаследник Александар Карађорђевић: Почела „Операција Михаиловић“, награда за хватање Драже!

Приметили сте да волим да са вама делим недовољно познате чињенице из наше историје, оне које су предуго биле заборављене и забрањене да се...