Насловна Политика Јевтове халуцинације: Црна Гора окупирана, да није било Мила не остаде од...

Јевтове халуцинације: Црна Гора окупирана, да није било Мила не остаде од нас ни трага!

Предстојећи предсједнички избори су прекретница и грађани морају бити свјесни важности јер се отварају врата скидању окупације Црне Горе и поробљавању институција, због чега суверенистички блок треба да има заједничког кандидата, који ће одговорним односом према држави доћи до сигурне побједе, оцијенио је у емисији „Знам да знаш“ Градске телевизије посланик и потпредсједник Демократске партије социјалиста др Јевто Ераковић.

Тренутно имамо једну групацију, узурпаторе, који, како је рекао, управљају Црном Гором и не одражавају вољу грађана.

Прије разговора о конкретном кандидату морамо бити потпуно свјесни шта нас очекује у изборном процесу који је пред нама. Једна озбиљна и одговорна позиција наше државе Црне Горе и сходно таквој позицији наш следствени одговор. Морамо бити свјесни важности ових избора и признати да се Црна Гора данас налази у статусу окупиране државе, казао је Ераковић.

Поробљене су, истиче, све институције наше државе, нема никаквог зазора од утицаја на парламент, нити извршну и судску власт.

У таквој ситуацији важност предсједничких избора је много већа. Сјетимо се и сами каква је позиција предсједника државе дефинисана у Уставу Црне Горе. У претходном периоду само захваљујући политичкој мудрости, памети и свим оним врлинама које га красе у посљедњих 30 година биствовања на политичкој сцени предсједник Црне Горе је успио да одбани многе важне темеље ове државе. Данас ови избори требају да представљају одшкринута врата која ће бити улазница за одробљавање Црне Горе у којој се она налази у овом тренутку, сматра Ераковић.

Оно што сада живимо, наглашава, није изборна воља грађана Црне Горе.

Грађани који су гласали за УРУ, Демократе, СНП па чак и они који су касније гласали за Европу сад сигурно нису гласали за уништавање црногорских институција. Нису гласали да се у тим институцијама не вијоре више црногорске заставе, нису гласали за политику која ће да прогони људе који бране црногорски идентитет. Нису гласали за политику која забрањује црногорски језик, за уништење свега црногорског и проевропског. Сигурно су гласали и имали друге мотиве сагледавајући грешке које смо и ми правили у претходном периоду, али ово шта сад Црне Гора живи и шта проживљава није био избор тих грађана, увјерен је Ераковић.

Тренутно, према његовој оцјени, имамо једну групацију, узурпаторе, који управљају Црном Гором и који не одражавају вољу грађана.

-Морамо искористити ову прилику и шансу, јер ови избору треба да буду прекретница у будућем периоду Црне Горе. Ко год буде кандидат треба да буде кандидат испед суверенистичког блока. Очекујем максималну одговорност и дисциплину, један прави однос према држави јер однос према држави односно према оном кандидату који буде на предсједничким изборима мора да буде однос грађана који поштују сувереност Црне Горе према том избору, рекао је Ераковић.

Треба да се, како је казао, усредсреде и покажу одговорност да не дозволе било какве различите пизме, сујете и нетрпљивости.

Сада нема ниједног разлога да расправљамо зашто овај кандидат или онај кандидат. Ко год био, она или он, мора да буде репрезент комплетног суверенистичког блока. Један једини интерес мора да нам буде Црна Гора и њен европски пут. Није ме изненадила кандидатура Милојка Спајића за предсједничке изборе, што има право сваки грађанин који испуњава услове. Ми морамо да се окренемо нашем кандидату и мобилизацији сувереничког блока. Сигуран сам да мобилазиција људи који вјерују у европски пут може довести до сигурне побједе нашег предсједничког кандидата, закључио је Ераковић.

Најновији чланци

Бели двор: Солун у Београду!

Солун у Београду“, представљање Солуна као туристичке, пословне, гастрономске, културне, образовне и „city break“ дестинације, одржано је у Белом Двору. Организовала га је Туристичка организација Солуна, под...

Србија памти: Обиљежавање годишњице НАТО злочина у Сомбору!

У Србији ће данас бити обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, а централна манифестација којој ће присуствовати председник Србије Александар...

Беране: Помоћ Дома ученика и студената школама у Ровцима и Будимљу!

Представници Дома ученика и студената Беране уручили су Основној школи Доња Ржаница, подручно одјељење у Ровцима, донацију за уређење унутрашњости ове образовно васпитне установе...

Мило изврнуо џепове, нада се резервама: Од дијаспоре и мањина очекујем 40.000 гласова!

Предсједнички кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић казао је да ће побиједити у другом кругу избора и да од дијаспоре и мањина очекује...

Андрија Мандић: Не заборављамо невине жртве НАТО-а у Мурину!

Предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић саопштио је данас да "не заборављамо да је прије 24...