Насловна Магазин Јефтино: За напад на новинара 33,3 евра!

Јефтино: За напад на новинара 33,3 евра!

Више државно тужилаштво 5. октобра оцијенило да је притужба новинарке Јадранке Ћетковић о одбачају кривичне пријаве против Елвиса Палавртића основана и наложило локалном тужилаштву извођење нових доказа.

Само дан касније, Суд за прекршаје спровео је поступак и Палавртића прекршајно казнио са 150 евра, односно 33,3 евра.

У рјешењу Вишег државног тужилаштва, којем је раније пуномоћник новинарке, адвокат Мирко Бошковић поднио притужбу, наводи се да је притужба основана, а одлука о одбачају кривичне пријаве преурањена.

И указао сам Основном државном тужилаштву у Бијелом Пољу на доказе које је још потребно извести, наведено је у рјешењу ВДТ од 5. октобра, које потписује државни тужилац Славенко Смоловић.

Ипак дан касније, бјелопољски Суд за прекршаје није прихватио предлог за одлагање, ни након што је предочено да предмет није окончан пред надлежним Тужилаштвом, већ спроводи поступак након чега је рјешењем осудио Палавртића на новчану казну у износу од 150 евра: “Зато што је 17. јуна вријеђао и дрско се понашао према новинарки, док је обављала свој новинарски задатак, упутивши јој повишеним тоном ријечи: ‘Шта снимаш, немој да снимаш, пашче једно, пас ти мајку ј…’”.

У изречену казну му се урачунава износ од 100 евра, као вријеме за које је био задржан по рјешењу ОДТ, па је исти дужан платити преостали износ од 50 евра, а уколико од тог износа плати двије трећине у року 15 дана, сматраће се у цјелости плаћеном.

Као олакшавајуће околности, судија Ахмет Међедовић навео је то што је Палавртић отац петоро дјеце и признање да је учинио прекршај, док је отежавајућа то што је у посљедње двије године прекршајно кажњаван.

Овим се, како је оцијенио адвокат Бошковић, дошло до својеврсног правног парадокса – с обзиром да је у Суду за прекршаје окончан првостепени прекршајни поступак против Палавртића, док се предмет истовремено налази у Основном тужилаштву, које је у међувремену добило јасне налоге Вишег тужилаштва у правцу утврђивања битних елемената кривичног дјела, о истом догађају и против истог осумњиченог.

-Сматрамо да су на овај начин учињени озбиљни пропусти како у раду и поступању ОДТ тако и Суда за прекршаје у Бијелом Пољу, казао је адвокат Бошковић.

Полиција је против тог Плављанина поднијела пријаву након што је напао новинарку испред бјелопољског Вишег суда док га је фотографисала.

Инцидент који је Ћетковић пријавила догодио се након што је у судници окончано изношење завршних ријечи у поновљеном поступку, у ком Палавртић, између осталих, одговара због криминалног удруживања и неовлашћене производње, држања и стављања у промет опојних дрога.

Бошковић је раније указао да Тужилаштво није смјело, нити имало овлашћења да подноси захтјев за покретање прекршајног поступка, док још предмет пред Тужилаштвом није окончан.

Извор: вијести

Најновији чланци

Упокојио се Светислав Домазетовић

Данас се упокојио Светислав Домазетовић. Престало је да куца срце пријатеља и сарадника овог портала и мене лично.  Памтићу Светислава по бриљантним политичкими животним запажањима...

СРПСКО ЛИЦЕ ПОДГОРИЦЕ – „ВАРВАРИ“: Развили натпис посвећен палим Србима у Бањској!

Навијачи домаћег тима "Варвари" су на синоћњој утакмици Будућност-Младост истакли натпис  са именима убијених Срба на Косову. Они су у 28. минуту раширили транспарент са именима...

СРАМОТА: Одмаралиште на Веруши пропада!

Чувено дјечје одмаралиште на Веруши овог љета није било отворено за најмлађе. Неисправна вода, неулагање, девастација природе - највећи су изазови са којима се...

ЈЕЛЕНА БОЖОВИЋ: По први пут попис ће се одржати у атмосфери слободе!

-Не постоје објективни разлози да се попис становништва одложи, изјавила је за ТВ АДРИА посланица коалиције За будућност Црне Горе Јелена Божовић. Она истиче важност...

БАЊСКА: „Нетко беше Страхињићу бане“!

Пише: Мухарем Баздуљ, књижевник и новинар Нешто уочи формалног проглашења независности од стране албанских власти из Приштине, Дејан Јовић је у једном тексту понудио оригинално...