Насловна Почетна "Јасно.ме": Радикал друге фамилије (Балша Брковић) на челу "комита"!

„Јасно.ме“: Радикал друге фамилије (Балша Брковић) на челу „комита“!

Бивши колумниста нациоалшовинистичког гласила названог Црногорски књижевни лист, Балша Брковић, поново је зајахао са “комитама”.

Утемељено као што су следбеници шефа ДПС-а устали против “здраственог геноцида”, Брковић се прикључио хајци на Владимира Лепосавића због тога што је, како је навео у својој последњој колумни, министар правде “покушао да промовише једну реторику која је најблаже речено фалсификујућа, али је и дубоко недостојна. И данашњег времена и једног младог човјека“.

Не могу да разумијем разлоге зашто (неки) људи поричу Сребреницу, или Аушвиц или Јасеновац? Коме вјерују да “помажу”? Ипак, његова формулација којом на крају, у име неке “будућности” (какве?) и реторике типа “мени су сви исти”, жели да представи једнаким жртвама и стварне жртве и њихове џелате је најнаопакија од цијеле те опаке приче, навео је ЦКЛ-овац, не објашњавајући потом како је Лепосавић то порекао Сребреницу?

У тој срачунато недореченој формулацији (“поричу Сребреницу, Јасеновац, Аушвиц”), Брковић је увукао Лепосавића у круг оних који не признају геноцид над геноцидима у Јасеновцу и Аушвицу, иако министар правде није ничим порекао ни злочин у Сребреници. Брковић добро зна да Лепосавић није на било који начин довео у питање да ли се масакр у Сребреницид догодио , већ је избјегао да прихвати колективну кривицу за злочин у којем на било који начин није учествовао. И то је експертски објаснио у складу са својим образовањем.

Балша Брковић никада није упитао свог оца Јеврема, који је био најгласнији члан кружока који је бранио лик и дјело црногорског усташе Секуле Дрљевића, да ли признаје геноцид у Јасеновцу. Нико из Балшине Друге фамилије то није учинио – ни Јеврему, ни било ком Ловћенском стражару који су добар дио живота потрошили управо на рехабилитацији идеологије Секуле Дрљевића и црногорског усташлука која је дио истог Магнум Цримена којег и Јасеновац.

У томе су имали завидну материјалну и логистичку подршку Мила Ђукановића, који сада покушава да се извуче из буле управо уваљујући у етар причу о Сребреници, на коју су се, да ли случајно, надовезали сви радикали “Друге фамилије”. Са печатом Балше Брковића, никада окрзнутог терором ДПС-а а често награђиваног за приврженост агенди која је заоставшитна управо усташе Дрљевић Секуле.

Новинар Вијести Балша Брковић дужан је да одговори јавности зашто је нетачно оптужио министра Лепосавића да је порицао Сребреницу. Подсјетимо шта је, између осталог министар правде, у одговору посланику ДПС-а рекао:

Свакако нећу, као што то нисам чинио ни раније, негирати правну важност одлука међунардних тијела, а нарочито нећу спорити осјећања Бошњака и муслимана који неће престати да у својим срцима доживљавају злочин у Сребреници као сопствену, али и трагедију и опомену свих нас и за све нас. Апелујем на Вас, посланиче Николићу, као и на све политичаре и јавне личности да у овако осјетљивим стварима мање испитујемо, а више слушамо једни друге. Тако ћемо лакше сазнати да су искуства, жеље и надања свих нас једнака и да нас она чине људима.јатеља и суграђана, па то и овом приликом чиним, наводи се у одговору Лепосавића посланику ДПС-а Андрији Николићу.

Чиме је то, министар правде толико узнеимирио радикале “Друге фамилије”? Можда констатацијом: “Ја, господине Николићу, нисам био ратни профитер, па нећу бити ни антиратни профитер“.

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...