Насловна Почетна ЈАКОВ ЗА (ПО)ЧЕТНИКЕ: Хоће ли Милатовић доћи у Заостро - уколико је...

ЈАКОВ ЗА (ПО)ЧЕТНИКЕ: Хоће ли Милатовић доћи у Заостро – уколико је Косово завршена ствар, је ли завршен грађански рат у Црној Гори?

Пише. Иван Милошевић

Јаков је почео да ми иде на ону ствар! Каже албанско Косово је за њега завршена ствар! И о НАТО-у за Јакова је стављена тачка! Који је матрак овом Јакову, млад је, каже образован, а као да не зна да је политика свјетска курва, мијења партнере док си рекао кекс, данас овај, сјутра онај и тако редом. Међутим, Јаков као да је дошао са онога свијета и донио Мојсијеве таблице! То је то и ни макац даље! Јакове, мало морген! Још је и Хераклит учио о свјетским и животним промјенама, а ти тупиш ли, тупиш и за тебе је Косово завршено. Тако млад, а већ тако стар! Као да нијеси у предједничком кабинету, него у старачком дому! 

Да Јаков има барем трунку обзира према дијелу становништва које представља и који су га већином подржали на предсједничким изборима, не би овако грубо говорио о Косову. Сумњам да не зна шта је за Србе Косово, да су осјетљиви по том питању, пуни срџбе, бијеса и осјећаја неправде и мало им треба да са напију жучи када је о Косову ријеч. А Јаков, као и да то хоће, па иде уз нос Србима, износи их на свјетску пијацу и продаје за шаку евра и још каже да мора тако и не може другачије. Можда и не може другачије, али све то може далеко мекше да се каже, са трунком разумијевања за српске косовске муке, да Србима не гура трн у очи и још их савјетује како то не боли, како мора тако и нека Срби трпе и суђено им је да трпе! Могао је, на примјер, рећи да данашње политичке околности на Западу не дозвољавају да се расправља о независности албанског Косова, да је Црна Гора мала, па не може да рјешава тако крупна питања и да је то ствар високе политике и имао је на располагању још сијасет политичких фраза! И свака би била подношљивија од ове коју је рекао – Косово је завршена ствар! И да ти онда Јаков не иде на ону ствар. Иде, брате, и то као кец на десетку! И подсјећа на Мила!

Више од половине свјетских држава не признаје албанско Косово, па се свијет није распао и иде даље! Међутим, Јаков када труби о Косову то је као да од тога нема даље! Уколико се нешто промијени наста потоп, општа катаклизма и апокалипса! Нешто ми то личи на Мила и он је најављивао потопе уколико оде са власти, па је и Мило спакован у пензију, а потопа нема, па нема! Може се нешто слично десити и Јакову! 

Од када је дошао на власт, Јаков скоро сваког мјесеца мора Србима да иде на нерве! Већ неколико пута је сијао сав од радости што је Косово завршена ствар и као да поручује Србима да оладе мало и да се ману митова и епова и да више размишљају о џепу, ципелама и фрижидеру! И размишљају Срби и о томе, али и не воле када им предсједник кога су довели на црногорски престо свакога мјесеца поручује да је нешто готово, а они сматрају да није баш све изгубљено! 

А да Јаков можда није изгубљен за Србе могао би да докаже уколико се за који дан појави на сабору у Горњем Заостру. Позван је и било би лијепо да дође и чује шта се у Заостру и о коме прича! И Заостро је, Јакове, Црна Гора и тамо се прича или поводом Заостра се прича једна прича која још није завршена и која још траје и гуши све нас, појединачно, али и као заједницу. Или је за Јакова и то завршена ствар! 

Сумњам да ће Јаков доћи у Заостро! Не би да на леђа натовари помагаче и спаваче бившег режима и ко зна како би се од њих одбранио. Са Србима му је лако, њих је већ архивирао и означио наљепницом – завршена ствар!

Стога, помози Боже, да се Срби сложе!

 

Најновији чланци

ПОВРАТАК НА СТАРО, ДПС ПРЕПОЗНАО ТЕРЕНЦЕ ЗА ПОПИС: Својима брдо пописница, осталима десетак – послати у села и планине!

ДПС у општинама Бијело Поље и Бар врши жестоке опструкције пописа. Данас су пописивачи који нису током владавине Мила Ђукановића били "препознати на терену",...

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...