Насловна Политика Јаков Милатовић: Јелена Боровинић Бојовић предсједник подгоричког парламента!

Јаков Милатовић: Јелена Боровинић Бојовић предсједник подгоричког парламента!

Носитељка листе „За будућност Подгорице“ Јелена Боровинић Бојовић биће предсједница Скупштине општине Главног града, а Демократе и Грађански покрет (ГП) УРА имаће замјенике градоначелника, казао је један од лидера Покрета Европа сад Јаков Милатовић.

Милатовић, који је био носилац листе Европе сад на локалним изборима у Подгорици, рекао је да су се у преговорима о формирању власти договодили да градоначелник буде из Покрета Европа сад, као најјачег конституента будуће градске управе.

Он је оцијенио да су преговорима показали политичку зрелост и одговорност. Милатовић је истакао да су позвали и ГП УРА да партиципира у новој градској управи, показујући ширину и политичку рационалност.

Он је објаснио да је до сада договорено да Покрет Европа сад, као најјачи конституент будуће градске управе, да градоначелника, да ДФ има предсједника Скупштине општине.

– Ја сам срећан да ће то бити Јелена Боровинић Бојовић. Демократе и УРА даће замјенике градоначелника, рекао је Милатовић агенцији МИНА.

Он је казао да су се сложили да нова градска управа мора бити значајније деполитизована. Како је додао, сложили су се и да се акценат мора ставити на транспарентност и да се од првог дана мора кренути у реализацију свих програмских циљева које су предочавали грађанима прије избора.

Милатовић је рекао да Подгорица има приступ буџету већем од 100 милиона евра и, како је оцијенио, није довољно урађено и предстоје дани убрзаног развоја.

Он сматра да би додатно требало префосионализовати одређене функције и да Подгорица на свим мјестима одлучивања добије људе који су апсолутно компетентни за мјеста која покривају.

– Да то не буду као што је то до сада био случај неки партијски чиновници који немају превише ни историјата за то мјесто, нити знања у контексту свог рада, додао је Милатовић.

Милатовић је, говорећи о ситуацији са проглашењем избора у Подгорици и избором судија Уставног суда, казао да се нада да ће посланици бити довољно одговорни да изаберу судије јер је то једини начин на који се може изаћи из велике уставне кризе.

Милатовић је казао да ситуацију са проглашењем резултата избора у Подгорици види као невољност Демократске партије социјалиста (ДПС) да мирно преда власт и као опструкцију мирне транзиције власти.

Према његовим ријечима, жалбе које су пред Уставним судом немају везе са самим резултатима избора у Подгорици и никако не могу утицати на резултате.

Милатовић је додао да су све те жалбе прво биле одбијене од Општинске и Државне изборне комисије, а да су за одбијање гласали и чланови ДПС-а.

Најновији чланци

Раја те тужи, кадија те брани: Бивши предсједник младих ДПС-а донио пресуду у корист Ивана Вуковића!

Јавност је данас сазнала да је Управни суд одбио тужбу функционера Покрета Европа сад Василија Чарапића, налазећи да исти нема право за покретање управног...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Медији и закони, расправа на Цетињу: Удружење новинара ЦГ тражи бенефицирани радни стаж и новинарске лиценце!

Професионално и одговорно новинарство је јавни интерес и једини циљ Министарства културе и медија (МКМ) је да се дође до законских рјешења којима ће...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Маида Горчевић позвала Ивана Вуковића: Растаните се од фотеље и признајте вољу грађана!

Члан Предсједништва Покрета "Европа сад" Маида Горчевић позвала је Ивана Вуковића да се испоштује изборну вољу грађана Подгорице од 23. октобра и престане да...