Насловна Политика Јадни Здравко одговорио Милу: Поштовани предсједник постао аутократа и свађалица!

Јадни Здравко одговорио Милу: Поштовани предсједник постао аутократа и свађалица!

Мило Ђукановић у јучерашњем ауторском тексту позива на јединство Црногорце, умјесто да им свечано предочи план враћања покрадене Црне Горе у џепове Црногораца. И малом дјетету је јасно, да повод није помирење, већ покушај да се сакрије да се Рогамски договор изјаловио.

Забрињава чињеница да један аутократа почиње да даје часове о демократији и слободној вољи грађана, када постоје бројни докази који сви знамо о његовом начину поимања демократије, буквално у стилу: Све се може купити.

Као предсједник државе треба да одговорите: Шта сте све договорили са неуставним и нелегитимним премијером и тајно и јавно, а не да сада прескачете тај дио и нападате легитимну 42 Владу.

Господине Ђукановићу, Ви и Ваши претходници сте оставили спржену земљу, од уништене и осиромашене индустрије, до бруталне сјече шуме и бесправног и безобзирног арчења пијеска, давања обновљивих извора енергије пријатељима и блиским сарадницима, од шверца цигарета до формирања два клана шверцера наркотика, од свакодневних убистава наручених или случајних, од службе која чак прислушкује и СДТ….

Господине Ђукановићу нека Вам аплаудирају они којима сте дали државну имовину; они који се надају да ће имати све, а завршавају иза затворских решетека; они са којима сте политичку идеологију градили, а сада Вас из Београда са смјешком посматрају; они са којима сте тајно договарали, а свједоци су Вам Цане Суботић, Мохамед Дахлан, Мухамед Рашид, Беба Поповић и др; они који су организовали тројке као за вријеме Информбироа; оне међународне адресе које су навикле да лобирања и Вашу слаткоречивост и обећања прихватају; бројни контраверзни бизнисмени од којих поштени политичари зазиру…..

Ви тобож о помирењу, а Ви сте све нас завадили, јер Вам је у једној руци ватра, а у другој вода, па ајде да се играмо (дјечје игрице које воли и Ваш неуставни премијер).

Да постоји кантар који мјери љубав према држави волио бих да се са Вам опробам на том и таквом кантару.

Ви и већи дио ваших следбеника сте интересно везани за Црну Гору, а када дође стани пани први би је напустили, или се негдје у шуму одметнули.

Ми другу кућу немамо до Црне Горе, а мјесто у њој може наћи свако, ако је човјек.

Због компетенције и хватања у коштац са затеченим проблемима, борбе за достовајнство сваког човјека, слободу и правду, али и повећање животног стандарда, срушена је 42. Влада. То је Влада која је истински бранила Црну Гору, а не Влада која театрално ставља церемонијални потпис на Темељни уговор, а иза леђа намигује да се насрће на Цркву.

Вама је НВО ЦПЦ поштапалица, и за Вас има наде, јер идете у Васељенску патријаршију, искључиво и само поштујући канонски поредак. У нескривеној мржњи према МЦП, Вашим пријатељима у Европском парламент сте сугерисали да се у њиховом нацрту Извјештаја Европског парламента за Црну Гору умјесто СПЦ, што користе и неки Ваши медији, користи Црква Србије.

Господине Ђукановићу, Ви имате и искуство и савјетнике, од којих би неки да је правне државе, савјете Вам пружли из Спушког затвора, да покажите да сте државник и поштујући Устав да цијените и поштујте сваког грађанина.

Дијелећи нас и овим ставом, уводећи Вашу омиљену тему након 70 година о четницима и партизанима, све нас враћате у прошлост, а ми желимо да проживимо садашњост и да имамо будућност достојну битисања. Зато Вас посебно боли успјех пројекта ове Владе Европа сад, јер добро знате да сте и Ви то могли одрадити, али Вас није интересовало издизање квалитета живота грађана.

Црна Гора ће бити преображена и помирена када не будемо истицали: Ми и Они, Ваши И Наши, један и други блок…….

Живимо са златним правилом: Не учини ништа другоме, што не би волио да други учини теби.

Аутор је бивши премијер Црне Горе

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...