Насловна Почетна Јадни црногорски рукомет, Владан Липовина: Није аплаудирао Пеђи Бошковићу, па избачен из...

Јадни црногорски рукомет, Владан Липовина: Није аплаудирао Пеђи Бошковићу, па избачен из тима!

Десни бек црногорске рукометне репрезентације Владан Липовина казао је да је селектор репрезентације Зоран Рогановић намјеравао га понизи као играча, и поручио да није селектор њега прецртао са списка него да је он „прецртао селектора“. Липовина је казао да су нетачни наводи да је раније правио „прекршаје“ у репрезентацији.

Он је рекао да Рогановић за селектора Црне Горе није изабран као искусни стручњак, нити због постигнутих резултата као тренер већ да је будући да му је то био први селекторски ангажман, дошао је у репрезентацију да стиче искуство, без дана проведеног у тренерском позиву.

Липовина је казао да је Рогановић захваљујући искуству које је стекао у репрезентацији Црне Горе, постао касније тренер иностраног клуба.

Не тако давно Рогановић је саопштавао да сам носилац игре, главни играч репрезентације када сам добијао значајне утакмице, рекао је Липовина.

Он је навео да га је Рогановић на утакмицама против Румуније и Косова увео у игру само по пет минута, иако је био спреман и у доброј форми.

Очигледна је била намјера да ме понизи као играча, што сам доживио као велику увреду, истакао је Липовина.

Он је казао да је након друге утакмице позвао телефоном селектора и упитао га зашто га није испоштовао као играча и да такав однос није заслужио као и да је давао значајан допринос на свим, а нарочито на кључним утакмицама.

-Селектор је ћутао као нијем. Казао сам да је дошао на мјесто селектора као полтрон Пеђе Бошковића и упитао га да нијесам кажњен можда због чињенице што нијесам једини аплаудирао када је Бошковић долазио на тренинг, а што је Рогановић тражио од играча и тренера, казао је Липовина.

Он је рекао да је Рогановићу саопштио да је избјегао да све то каже након утакмице пред играчима да му не би потпуно срозао углед и покварио атмосферу, на што му је селектор одговорио да ћу имати прилику следећи пут.

Тада сам јасно саопштио да се више нећу одазивати на његове позиве за репрезентацију ријечима „Више ме нећеш гледати“. Истина је да није мене „прецртао“ Рогановић но сам ја њега „прецртао“, због његовог нељудског односа којим прави штету црногорском рукомету, казао је Липовина.

Он је рекао да нигдје никада, осим код Рогановића, није доживио да тренер тражи да играчи аплаудирају спортском раднику на високој функцији „како би се додворио и себи обезбиједио бољу позицију“.

Такво понашање у европским клубовима не може се десити. Рогановић је након телефонског разговора покушавао да ме контактира телефоном у више наврата, наравно ја нијесам прихватио позиве, јер са таквом особом немам о чему немам више разговарати, поручио је Липовина.

 

Најновији чланци

Комисија за патриотизам: Цетињанке траже провјеру организатора протеста дијаспоре!

Подстакнути објавом дијаспоре из Франкфурта од 03.12.2022. под називом "Долазимо на протест 28.12 јер не дамо да Црну Гору утопе и да је нема",...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Након двије године, Одбор за политички систем: Понижавајуће поступање према митрополиту Амфилохију, прогон чији се налогодавац још не зна!

Одбор за политички систем правосуђе и управу је оцијенио да је противно свим нормама и стандардима дошло до понижавајућег поступања према митрополиту црногорско-приморског Амфилохију...

Престолонаследник Александар Карађорђевић: Почела „Операција Михаиловић“, награда за хватање Драже!

Приметили сте да волим да са вама делим недовољно познате чињенице из наше историје, оне које су предуго биле заборављене и забрањене да се...