Насловна Колумне Исповијест дечка који је пуно обећавао: ЦГ обиљежиле двије похаре, једна књаза...

Исповијест дечка који је пуно обећавао: ЦГ обиљежиле двије похаре, једна књаза Данила, друга Мила!

Пише. Здравко Кривокапић

Црну Гору су обиљежиле двије похаре, од два владара.

Прва, похара Куча, у два дијела 1855. и 1856. од књаза Данила и друга која још траје од Мила Ђукановића над цијелом Црном Гором.

Један дипломата ми је рекао, док још нисам постао премијер, да ће Црна Гора прогледати када оде са власти Мило Ђукановић.

Сви су му одбројавали дане, али он је најбољи у спортској дисциплини преживљавања.

Неће ни да трепне, а одмах неаргументовано нападне 42. Владу и Митрополију црногорско-приморску (МЦП). Узор му је књаз Данило иако се разликују, један низак други висок, један Манити, други Бритва, један кратко владао, други влада довијека, један похарао Куче да би показао да је властодржац слободарском и непокорном племену Куча, а други раздаје имовину и за мање од еура и хара Црном Гором, јер су му основ функционисања приватне финансије.

Иако је по њему 42. Влада ‘безнадежно некомпетентна’, та 42. Влада ће остати упамћена и по знању и по резултатима. То је Влада која је остварила само на еконском плану сљедеће резултате – минимална зарада са 222 на 450 еура; просјечна плата са 530 на 700; повећане плата здравственим радницима и универзитетским наставницима; дјечји додатак са 0 на 30; подршка за новородјенчад од 1.000 или 500: минимална пензија са 145 на 200; све пензије за 10%; подршка бившом радницима; враћене надокнаде мајкама; бесплатне књиге основцима; опорављен туризам са 15 одсто 2020 на 70 одсто у односу на референтну 2019; јавни дуг смањен са 105 на 85 одсто БДП; економија са -15 одсто 2020 на 13 одсто 2021; повећан агро буџет…

Вјероватно као добар економиста Мило Ђукановић ово доживљава по економском магу који је завршио у Спужу, да је то модел опруге.

Поново дијелите и завађате, са враћањем на вашу омиљену тему – Православна црква.

Спомињете устоличење Митрополита Јоаникија и заборављате да је 42 Влада одлучила да дјелује као што је потпуно природно, у духу Устава, да испоштујемо слободу вјероисповјести, а окупљање које није најављено, да ипак дозволимо.

Непријављено окупљање је имало за основни циљ да заштити интересе Вас И Ваших миљеника дестабилизујући Црну Гору.

Полиција је била максимално суздржана до тренутка насртаја Вашег савјетника Вељовића на њу.

Надам се да ће кривична пријава прослијеђена СДТ-у од стране Управе полиције са новим СДТ-ом, напокон указати какве су намјере били окупљања током устоличења Митрополита.

Сагласан сам са ставом да је ова 42. Влада пала устоличењем Митрополита.

Ради јавности, морам да укажем да тада креће читава сихронизована акција лобиста, Ваших послушника, дијела опозиције који имају повјерење код одређених амбасадора Квинтве, неких наших амбасадора у свијету, Ваших дугогодишњих политичких и интересних пријатеља, наручених политичких аналитичара, тет а тет састанака, дјеловања медијских магова, са само једном убитачном поруком: Устоличење Митрополита=Црква Србије=Руска црква=Русија. Мамац који отвара сва врата у Европи И Америци, јер сте данас, а не само данас, највећи пријатељи, ако сте непријатељи Русији.

То је Ваша матрица лажног поимања, коју настављате са атеистичким покликом да између Бога и човјека нема посредника. Запамтите: Ко је у малом невјеран, не може бити другачији ни у великом.

За неуставну Владу, коју сте Ви подржали и чији сте били покровитељ на основу модела 49 који је Ваш пријатељ Мирослав Лајчак промовисао, још једном сте обманули и грађане и међународну заједницу.

На сцени је био број 45 посланика, па се потврдило да математика помаже животу, али живот чешће демантује математику.

Можда желите да имате боље поређење, али ћете у Црној Гори остати синоним за уништење друштвених добара, лично користољубље, завађање братског народа и промјенљивост идеологије.

Убијеђен сам да ће политичка мудрост, ових дана, надвладати сујете и несугласице и да ће јасно исказана воља грађана на изборима 30. августа бити сачувана.

Извор: Вијести

Најновији чланци

ПРОМАШАЈ ДАНА, АНДРЕЈ НИКОЛАИДИС: У КОМУНИЗМУ СВАКИ ЈУГОСЛОВЕНСКИ НАРОД ДОСТИГАО АПСОЛУТНИ ИСТОРИЈСКИ ВРХУНАЦ!!!????

Након што је прије више од 30 година пао комунизам и након што су откривени злочини које је та идеологија спроводила над бројним народима...

Добој: „Славне српске војводе“!

Глумци Народног позоришта из Београда Димитрије Илић и Лепомир Ивковић одиграли су у Добоју историјску драму "Славне српске војводе" у оквиру манифестације "Дани Србије...

Богословија: Прослава Светог Александра Невског и Светог Амфилохија Иконијског!

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског и егзарха свештеног трона пећког г. Јоаникија, протојереја Благоја Рајковића, ректора Цетињске богословије, и професора Аполона Алексејевича Мишченка,...

СРАМНО, „ЦРВЕНИ ЦАР“ – ТИТО: Протерао српског краља, уништио српског домаћина, а 279 улица у Србији носи име Броза!

За време своје владавине Тито је владао као "црвени цар". Имао је много вила и одмаралишта, само у свом возном парку имао је 85...

ОБРАЗОВНЕ ДПС МАГЛЕ: Лијеве грешке лијевих скретања!

Пише: Иван Милошевић Као прворазредни скандал објављено је да наши ђаци слабо уче и да су на тестовима у односу на вршњаке из региона на...