Насловна Политика "ИН4С": Сања Дамјановић има уштеђевину 120.000 евра!

„ИН4С“: Сања Дамјановић има уштеђевину 120.000 евра!

Судећи по имовини коју је пријавила Агенцији за спречавање корупције потпредсједница ДПС-а и носилац листе “Европски тим за Никшић” за локалне изборе у Никшићу Сања Дамјановић живи боље него половина грађана Црне Горе.

Тако Дамјановић, док већи дио становништа једва саставља крај са крајем, на свом банковном рачуну има око 120.000 евра уштеђевине. Она је АСК у децембру прошле године доставила извештај о приходима на онову којег се види да посједује уштеђевину од 80.000 швајцарских франака (што је око 71.000 евра), као и 50.000 евра.

Дамјановић је пријавила АСК да јој је плата током прошле године осцилирала од око 1.500 до 1.700 евра. Осим плате у Влади, она наводно тада није имала других прихода. Што се тиче непокретне имовине, на њено име се води стан од 47 квадрата који је купила. Од покретне имовине посједује и аутомобил „БМW З3”, произведен 1999. године.

И док свој новац штеди, бивша министарка се бахатила новцем грађана, што доказују подаци које је прије неколико дана објелоданила министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић. Министарство науке којим је доскоро руководила Сања Дамјановић платило је хотелу Сплендид невјероватних 50.000 евра за двије ноћи за тим билдинг у овом хотелу. Она је навела и да су појединци из Министарства просвјете путовали на егзотичне дестинације попут Дубаија или Севиље, а једно од тих путовања је коштало црногорске грађане око осам хиљада евра.

Дамјановић је трошила државни новац и на скупи маркетинг ресор науке којим се бавила Дамјановић, па је тако издвајан новац за одређене портале, до 5 хиљада евра – без тендера.

С обзиром да управо Сања Дамјановић предводи листу окупљену око ДПС-а за локалне изборе у Никшићу, поставља се питање хоће ли јој Никшићани дозволити да се према општинском буџету опходи тако „домаћински“ као према државном!?

Подсјетимо, портал Борба објавио је јуче да је Дамјановић финансирала новцем грађана Црне Горе штампање своје књиге “Сања Дамјановић 2016-2020”. За штампање своје књиге, бивша министарка науке платила је фирми Архимед д.о.о. са рачуна Министарства наука 907 евра.

Како пише Борба, новац је уплаћен 6. новембра прошле године за вријеме техничког мандата Владе Душка Марковића, свега мјесец дана прије конституисања нове Владе.

Без обзира што је плаћено, још увијек није познато да ли је књига одштампана, пошто се у архиви Министарства просвјете, науке, културе и спорта иста не налази – што изазива сумњу да ли је овај аранжман бивше министарке уопште и реализован.

Најновији чланци

Генци Ниманбегу: Дијалог да све ријеши!

Посланик Албанске Листе Генци Ниманбегу разговарао је са премијером Здравком Кривокапићем, коме је пренио забринутост због ситуације у Тузима, створене одлуком Министарства здравља да...

Отвара се рудник Брсково: Мојковчани неће ново јаловиште!

Рудник олова, цинка и других тешких метала Брсково, надомак Мојковца, ускоро ће поново бити отворен. Међутим, грађани Мојковца са негодовањем су примили ту одлуку,...

Скидање прашине, Голи Оток: Робијао код брата!

Пише: Љубиша Морачанин О свирепим ликвидацијама припадника групе одметнутих русофила из Бијелог Поља, јануара 1949, мало се писало, али старији људи у овом крају углавном...
video

Герила и текила: Тузи блокиране, Дритан и Здравко најавили долазак, Ник чека у општини!

Ник Ђељошај је управо саопштио да је ступио у Везу са Дратаном Абазовићем, потпредсједником Владе ЦГ, и да га у општини очекују како би...

ДПС подржао герилу, Јевто Ераковић и Луиђ Шкреља: Ник се држи принципа!

-Тачно у дан прије једанаест мјесеци - 25. марта 2020. године Тузи су биле у безусловном карантину због наглог скока заражених коронавирусом. Држава и...