Насловна Вијести Свијет И у далекој Аустралији балканске свађе: На утакмици у Канбери албански навијачи...

И у далекој Аустралији балканске свађе: На утакмици у Канбери албански навијачи напали Србе!

На фудбалској утакмици аустралијске треће Премијер лиге Викторије између „Белих орлова” и Норт Саншајна догодио се инцидент у којем су албански навијачи напали српске. Дуел „Белих орлова” и Норт Саншајна, који је завршен резултатом од 3:3 требало је да буде спектакл пред добро попуњеним трибинама у Кизбороу, а претворио се, преносе франкфуртске „Вести”, у скандал у режији присталица албанског клуба са севера Мелбурна.

Последица нереда који су изазвали албански хулигани је један теже повређени младић међу навијачима српског клуба, неколико лакше повређених и значајна материјална штета на аутомобилима на клупском паркингу.

У више наврата, присталице Норт Саншајна су провоцирале скандирањем „Косово је Албанија”, као и разних других парола и увреда.

Током утакмице, наводе „Вести”, бројнији навијачи „Белих орлова” нису наседали на провокације и избегнути су већи инциденти. Међутим, чим је означен почетак утакмице, уследила је размена жестоких увреда с обе стране, а затим су Албанци засули каменицама српски „сектор” на стадиону.

Више особа је лакше повређено, а један 16-годишњак је одмах превезен у хитну помоћ, пошто је задобио повреде на глави од каменица.

Момак је на тренутак изгубио вид и био је очигледно уздрман због великог камена који га је погодио у главу. Одвели смо га да му се укаже помоћ и он се на срећу успешно опоравља, рекао је „Вестима” председник Орлова Далибор Шаула.

Управа нашег клуба је предосетила да би могло доћи до инцидента на овој утакмици и пре тога је контактирала колеге из Саншајна.

Желели смо да будемо сигурни да ће они комуницирати са њиховим навијачима и да ће им скренути пажњу на понашање. Такође смо контактирали полицију и упозорили их да би ово могла да буде утакмица високог ризика. Из тог разлога смо ангажовали три пута више редара него на другим утакмицама, објаснио је Шаула.

Такође су физички одвојили албанске од српских навијача и омогућили присталицама гостујућег тима да први напусте стадион, пре него што остала публика буде почела да излази, како би се избегли могући инциденти испред Спортског центра и на улици, преноси Танјуг.

Полицијска патрола је била на лицу места и извештај који су сачинили биће упућен Фудбалском савезу Викторије.

Најновији чланци

ИЗ БЕРАНА ПОРУЧЕНО: “НЕ ДАМО НИ ЈЕДАН ПЕДАЉ СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ“!

У организацији грађана Берана организован је спонтани протесни скуп у знак подршке Србима на светом и распетом Коосову и Метохији. Грађаани су у протесној...

ТРИ „С“

Пише: ђакон Павле Љешковић "Опростите, јесте ли ви свештено лице? И није ми баш неко паметно питање. Наравно да јесте свештено лице, док носите ту...

Људи, је ли могуће: Савез комуниста подржао Бора и Рамиза, пардон Алексу и Дритана!

Безрезервна подршка Савеза Комуниста Коалицији ,,ХРАБРО се броји!” на челу са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем на предстојећим парламентарним изборима 11. јуна, казао је...

Дарио Вранеш: Лаки (ДПС) је мало нервозан, дошао је крај монтенегринске хистерије и идеологије Секуле Дрљевића!

Поштујем Устав Црне Горе, казао је предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш, коментаришући одлуку да наложи установама чији је оснивач локална управа да истакну поред...
video

ФИЛМ: Кнез Арсен Карађорђевић!

Рођени брат Петра Првог Карађорђевића, велики командант руске и српске армије - а заборављен, науштрб измишљених хероја. Захваљујем сабрату, сапатнику, саветнику, пријатељу, режисеру Милану...