Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Жељко Чуровић: Бојим се да српски представници и даље неће бити у влади!

Проф Жељко Чуровић, предсједник Савеза Срба из Црне Горе гостовао је на Јутарњем програму Хаппy телевизије да је ситуација у Црној Гори знатно промијењена у односу на стање од прије избора 2020 године.

Нешто се промијенило, урадило позитивно, међутим, надали смо се да ће се десити још позитивних ствари. Моје лично размишљање је чињенично стање. Чињеница је да је Мило Ђукановић отписан као политичар управо од оних који су га довели на сцену. То је дефинитивино. Али они не желе да оде његова политика. Она је та која је запоставила преко 30% грађана Црне Горе који су Срби. Кроз политику УРЕ Дритана Абазовића и свих грађаниста, они очекују да се реконструише ДПС која ће у неко догледно вријеме издијелити бирачко тијело са Европом сад, казао је Чуровић.

Чуровић тврди да све иде на руку да српски представници не могу учествовати у извршној власти.

-То је оно што боли народ Црне Горе и то је оно што их је бољело претходних 30 година. 2.5 или 3% Срба је било запошљено у државним институцијама иако Срба у Црној Гори има 30% Срба. Ја се надам да ће неким следећим пописом и уређивањем бирачких спискова доћи до неке нове слике. Доље има и 30.000 Срба који живе у Црној Гори који су избјеглице а који немају лична документа само зато што су Срби, тврди предсједник Савеза Срба.

Говори и да не цвјета све у Црној Гори, казао је Чуровић и присјећа се како је он са својим друштвом био један од првих људи који је запалио бадњаке 1988. године пред црквом светог Петра и Павла у Бијелом Пољу.

Тада је 30 људи било пред црквом. Следеће године је било 70 људи, а данас хиљаде људи ложи бадњаке. Данас је 4.000 људи на Светосавској вечери у Бијелом Пољу. То значи да морамо бити упорни у одбрану својих идентитетских питања, казао је он.

Коментарисао је и празничне дане и казао да се у Црној Гори јако транспарентно обиљежавају Бадњи дан и Божић као што смо имали прилике да видимо претходних дана.

Имамо дужност и обавезу и да направимо помен Мојковачким завјетницима. Они су положили заклетву да стану у одбрану српске војске када су се повлачили преко Албаније. Српска војска и краљ Александар су упутили писмо када су били у највећој невољи Јанку Вукотићу гдје је казао да ако за 24 сата задржите непријатеља да су спасили српство. Санџачка војска под командом Јанка Вукотића је 93 дана водила борбу метар по метар, од Дрине до Мојковца и дошли су до судбоносног Божића и Бадњег дана када су положили заклетву да ће дати животе у одбрану своје браће, казао је Чуровић.

То више није било савезништво већ свјесна жртва, јасан је Чуровић, да би се спасило то што се спасити може.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

ДПС КОЛУМНИСТА НА ЗАДАТКУ: Док Мило најављује освету, Љубо оптужује православље за радикализацију!

СЛАЂАНА КАЛУЂЕРОВИЋ ПОРУЧИЛА МИЛУ: Вук длаку мијења, али ћуд никада!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!