Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЗБЦГ: ДПС не жели да види колико СРБА има!

ПосланиК Демократске народне партије и коалиције “За будућност Црне Горе” Маја Вукићевић казала је гостујући у СЛОБОДНОЈ ЗОНИ са Драженом Живковићем да ће у понедјељак бити изабран Андрија Мандић за предсједника Скупштине а након тога ће се бирати 44. Влада Црне Горе.

У преговорима је било доста лутања, ако се сјећате, било је преговора који нису успјешно завршени а на крају се све вратило на почетак. И у изборној ноћи смо рекли да стабилне Владе нема без нас, и мени је задовољство што је Милан Кнежевић дио парламентарне већине, казала је она.

На питање како објашњавају то што су власт а нису у Влади, Вукићевићева каже да није први пут да праве овакве уступке.

Наш једини мотив је да се нека од партија бившег режима не врати. Тако смо показали ширину и надам се да ће Споразум за годину дана бити испоштован, подвукла је она.

Тврди и да се нису одрекли својих ставова, нити да их ико може преваспитавати, али и да су спремни да ставе мораторијум на питања која дијеле грађане.

Просто видите да су евидентиране ствари које су међународне обавезе, поштоваћемо их, али ставове нећемо мијењати, јасна је она.

Осврнула се и на програм Европа сад 2 и казала да нису видјели тај програм.

-Не знамо је ли реалан, али нисмо спремни да угрозимо финансије Црне Горе. У кампањи смо ми обећавали ствари које јесу реалне и мислим да те ствари могу да се остваре релативно брзо. Дјеловаћемо законски, преко Парламента, и покушати то да спроведемо. Како ће се програм Европа сад 2 реализовати, очекујем да чујем од мандатара, казала је она.

Говорећи о попису становништва, Вукићевићева тврди да се створила конфузија када је у питању попис јер Милојко Спајић одлаже попис у својству мандатара.

Монстат је наставио са припремом, а мандатар најављује одлагање. То јесте договор унутар парламентарне већине а то је због тога да не би било опструкција. Одложен је попис иако је опозиција имала сасвим довољно времена да се припреми. Њима то није био интерес, јер је очигледно да је ДПС мислио да ће бити власт, зато су сад бучни и хистерични, казала је она.

Тврди и да се одлагањем показала добра воља.

Имаће сасвим довољно времена да се припреме. Ипак, ДПС не жели да се дође до реалних података и да се види колико има Срба у Црној Гори. Срби у Црној Гори су своји на своме. Морамо доћи до реалних података, не желим ни да размишљам о даљем одлагању пописа. Опозицији не одговара попис, казала је она.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МУСЛИМАНСКА (НЕ)ПРАВДА: Емир Суљагић запријетио делегацији ЕУ што се поклонила српским жртвама у Братунцу – “Платићете ми за ово”!

ЖРТВЕ КОМУНИЗМА: Свети Јаков Тумански, УДБА га на смрт претукла, јер је дијелио “Оче наш”!

ЕМИР КУСТУРИЦА: Фобија од Срба се постепено претворила у мржњу према Србима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

kapela-mauzolej

ПОВРАТАК КАПЕЛЕ ОШАМУТИО МОНТЕНЕГРИНЕ: Не дају маузолеј, па да хљеба неће јест, кажу да је умјетничко дјело какво свијет није гледао!

mandić

ЗБЦГ: Подржавамо парламентарну истрагу о државном удару, након ње Мило ће морати у затвор!

moskva2

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!