Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“За будућност Црне Горе”: Отворите лап топ Квона, не може се држати Божовић у затвору, а криминалци да шетају!

Желим да елиминишем грам сумње да смо умијешани у аферу До Квон и да смо на било који начин писали писма и обавјештавали тужилаштво о нашим сазнањима, рекао је на прес конференцији лидер Демократске народне партије (ДНП) и носилац листе „За будућност Црне Горе“ Милан Кнежевић.

Функционер Покрета Европа сад Андреј Миловић је оптужио дијелове Владе, тужилаштва и АНБ-а да стоје иза ове афере.

-Пошто је ово најмање политичко питање, позивамо Абазовића, Нововића и Ковача да потврде или демантују наводе о евентуалној повезаности и злоупотребама на релацији Спајић – До Квон, рекао је Кнежевић.

Кнежевић је рекао да жели да направи рекапитулацију овог случаја и постави неколико питања Абазовићу и Нововићу, како би овај случај био архивиран.

Шта знамо – да је Спајић имао пословни аранжман с Квоном и да то датира из 2018. У писму се наводно наводи да је то потврдио До Квон. МУП демантује да је Спајић помогао хапшење До Квона. До Квон је наводно финансирао кампању за локалне изборе, предсједничку и да је имао намјеру да финансира ову за парламентарне. То се појављује у медијима и то су озбиљне оптужбе. Не могу бити у праву и Миловић и До Квон. Једини или други могу да говоре истину, не могу истовремено, рекао је Кнежевић.

Кнежевић каже да су До Квон и његов партнер ухапшени 23. марта и да су им одузети лаптопови и телефони.

Да ли је отворен један од ових лаптопова који се налази у ЦБ? Имамо информацију да није. Имамо информацију да се на том лаптопу преко Телеграма налази преписка између Квона и Спајића и да се ради у инкриминишућој преписци. Ако то није тачно, онда за ово треба да одговарају људи које Миловић помиње. Ако је тачно, да питамо г. Нововића ко брани да се отворе лаптопови До Квона. Мило Божовић ухапшен је у 5 сати ујутру јер је наводно стигла нова преписка из Еуропола. Мандић и ја осуђени смо на пет година под претпоставком да сам ја имао криптовани телефон… Ми не желимо да доводимо у питање презумпцију невиности, али питамо зашто се не отвара лаптоп До Квона. Да ли су то забраниле амбасаде, а сумњамо да јесу, јер би се тако дошло до бројних веза између До Квона и значајних људи у Црној Гори. Баца се озбиљна сумња на изборни процес. Ми нисмо креатори ове афере, за њу смо сазнали из медија. Желимо само да уђемо у завршницу изборног процеса без оваквих аферичних ситуација, наводи Кнежевић.

Он каже да не осуђује нити оптужује Спајића и људе који су примили писма.

Тражимо да се огласе Абазовић, Нововић и Ковач, али и Јаков Милатовић. Ако су тачни наводи да је од До Квона финансирана кампања, улазимо у шизофрену институционалну сагу у којој не знамо ко је узимао новац за финансирање кампање. Колегама из ПЕС-а желим да поручим – што сте се напучили на мене? Само тумачим оно што су објавили медији. Јавност ћути о три лаптопа и пет телефона До Квона који чувају тајне.

Лидер Нове Андрија Мандић казао је да имају заједничку дужност да се изборимо за слободу „тако што ћемо зауставити утицаје страних амбасада.“

Од 2020. важнији је неки трећи секретар из неке амбасаде од свих политичара. Ова прича о До Квону отворила је Пандорину кутију. То што наше тужилаштво није отворило те лаптопове и телефоне, најбољи је доказ колики су утицаји амбасада. Она иста адреса која је сигнализирала тужилаштву да ухапси Божовића, тражила је од тужилаштва да не отвара ове лаптопове и телефоне. Кад их отворите, ту нису само људи из Црне Горе, већ из цијеле планете. Тражимо од тужилаштва да ради свој посао, а не да буде марионета. Тражимо информације, да добијемо тај Телеграм канал, да се то учини јавним као суђење мени, Кнежевићу, Чађеновићу…, поручио је Мандић.

Затражио је од Владе да не ћути.

Морају да обавијесте јавност шта пише у тим писмима које је доставио До Квон. Ако је истина да је тај господин финансирао изборне кампање, о томе морају да буду обавијештени грађани. Ако нема те информације, коју тражимо од Нововића, Беговићке, Абазовића, министра правде, министра унутрашњих послова…Тражимо одговоре, и тражимо их што прије. Не можете неког криминалца држати на слободи, а човјека ког гласа цијела Будва у затвору без иједног доказа.

Извор. борба

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ ТРАЖЕ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!