Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВЛАДИМИР БОЖОВИЋ: Желим да вјерујем да сам враћен због технике!

Бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић изјавио је да је шокиран тиме што му у суботу није дозвољен улазак у Црну Гору и да жели да вјерује да је у питању технички проблем, како му је рекао и премијер Црне Горе Дритан Абазовић.

-Прије свега шокиран сам овим поступком граничне полиције јер сам на основу пресуде црногорског суда и на основу одлуке МУП којом је укинута та забрана, намјеравао да посјетим Црну Гору и видим моје родитеље – оца од 89 и мајку од 85 година, које нисам могао да видим скоро годину дана. Речено ми је да у систему није спроведено уклањање те забране и да сачекам, рекао је Божовић за Тањуг.

Казао је да је неколико сати сачекао и да му је затим речено да то не може да се ријеши у току дана, те да очекује да ће то бити извршено у најкраћем могућем року што му је, како каже, потврдио и премијер Абазовић.

Јавио ми се и премијер Абазовић који је рекао да ће то у најкраћем могућем року бити завршено и спроведено и ја се надам да ћу у најскоријем року моћи да посетим своје родитеље и кућу гдје сам рођен. Захвалан сам на реакцији државе Србије на, рекао бих, веома непријатан догађај и тежак дан за моју породицу, моје родитеље и мене, рекао је Божовић.

Подсјетио је да је предсједник Србије Александар Вучић рекао да је разговарао са предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем, а да је министар спољних послова Ивица Дачић разговарао са Абазовићем.

Са обје те највеће адресе је добијено апсолутно увјеравање да је то завршено по пресуди Управног суда Црне Горе од 7. маја 2023. године, поступио је МУП као другостепени орган и уважио моју жалбу и мог адвоката, укинуо ту спорну забрану и није постојала дакле ниједна препрека, осим та како они говоре техничка, да се то спроведе у систему. Желим да верујем да је то у питању и да ћу у најкраћем могућем року моћи да посетим своје родитеље, рекао је Божовић.

Коментаришући добре односе Подгорице и Београда, Божовић је рекао да поздравља предлог предсједника Вучића за укидање свих забрана уласка у Србију за црногорске држављане и додаје да би то требало да буде реципрочно праћено и да се настави са нормализацијом односа.

Иако ми је много тешко данас, не бих желио да се због мене нарушавају ти односи. Још једном кажем, желим да вјерујем да је техничка ствар у питању, тако сам добио увјеравање од премијера Абазовића, и како је мом адвокату у контактима са државним органима Црне Горе речено, вјерујем да ће то већ наредне недјеље бити позитивно рјешено и да ћу моћи да посјетим родну кућу, закључио је Божовић.

извор: ртцг

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!