Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Владика Иринеј: Режисер немилих сцена на Цетињу је Ђукановић, безбожник који би да оснива своју цркву

Епископ бачки Иринеј, у интервјуу за Новости каже да је јасно ко стоји иза немилих сцена, које су се 5. септембра одиграле на Цетиње, приликом устоличења митрополита Јоаникија.

Јединствен је у укупној историји не само Цркве него и цивилизације, онај чудовишни сценарио око устоличења митрополита Јоаникија – покушај непријатеља Цркве да, под плаштом борбе за некакво црногорство (монтенегринство, дукљанство) и сличне “идеале”, помоћу претње насиљем, чак и крвопролићем, спрече обављање црквеног чина устоличења митрополита, вековима вршеног на исти начин и на истом светом месту, у Цетињском манастиру, каже владика Иринеј.

Врхунац бешчашћа, додаје он, је била оптужба пост фестум – оптужба за “десант” и “специјалце”.

Као да је то био патријархов избор, а не одлука надлежних власти Црне Горе, које су процениле да ће “храбри бранитељи Монтенегра”, заслепљени мржњом, бити способни и да физички насрну на патријарха и владике. Јер, ваља знати, патријарх није тражио никакву и ничију заштиту него је кренуо у манастир, на своју свету дужност, на сасвим уобичајен начин, колима, а затим пјешице, објашњава он.

Према његовим ријечима за читаву ту небивалу бруку и срамоту не треба кривити Цетињане.

Њих и није било много око манастира, али је зато било разних, што би се рекло, од зла оца и још горе мајке, скупљених с коца и конопца, жељних дивљања и уживања у хаосу, а вероватно и додатно мотивисаних неком цркавицом у еврима. Зна се одлично у чијој режији се све одигравало – режисер је био легендарни “пресједник”, безбожник који је био намислио да оснује некакву назовицркву по својој мјери, пошто претходно забрани и укине исконску, закониту и једину постојећу Цркву, закључио је владика Иринеј.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

СТАВ И ТО СРПСКИ, МИЛОШ КОВИЋ: Резолуција је фалсификат, након гласања политика реципроцитета!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!