Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВЛАДА И ШЕГРТИ: Шта оно пред скупштином сјаји – Милова помама на глави!

Пише: Иван Милошевић

Од ових бројки мозак се мути. Андрију Мандића подржало 49 посланика, Милојка 46! Убједљива већина у парламенту као никада у задњих 30 година. Мандић и Спајић добили су подршку коју је мало када имао Мило и његова дружина. Знамо шта је Мило радио са том подршком, а шта нови владари могу да ураде тек ћемо да видимо, али са оваквом парламентарном већином могу много!

Могу да рашрафе ДПС по свим шавовима, да их раставе на саставне елементе и коначно преузму кормило власти из добоких џепова бившег режима, а њене највиђеније чланове приведу правди! Уколико то не уради, обрали су бостан и има да се чешу и гдје их не сврби. Истина, нијесам оптимиста у том погледу, јер већина Милојкових министара су млади људи, свршени диломци са ДПС факултета и уопште нијесу били примјећени у задњих десетак година да су се бунили против Мила! Крцкали су његове дипломе, путовали по свијету, навлачили мак на конац и на УДГ-у и сличним трибинама разглабали о свјетским кретањима. Она домаћа нијесу их нешпто интересовала и била су у другом плану. И они су ширили страх од четника, вељесрпске инвазије скакаваца и осталих инсеката! Хоће ли такви каккви су да стану на жуљ ДПС-у нијесам сигуран, али да видомо! 

Иако су ДПС-ове присталице синоћ спаљивале слику Андрије Мандића и заклели се да га неће признати као предсједника скупштина и да је његов избор црни дан за Милову демократију и плутократију, Мандић је добио подршку 49 посланика. Уколико добро памтим, ниједан државни функционер поодавно није добио толико посланичких гласова! Уколико је то посљедица црногорског откривања Америке, односно да су Срби у Црној Гори народ као сви остали и да су њен дио као и сви остали, избор Мандића се може прогласити политичком прекретницим у домаћем политичком животу. Срби, дакле, на велика врата враћају се, иако из Црне Горе нијесу мрдали миленијум, на домаћу политичку сцену, посебно у државне службе и тамо би могли да доста тога среде што је у хаосу оставио ДПС-а! 

Због тога и бјесни ДПС, позивају на отпор, чак и на бојкот државе, хватају се за страна држављанства као сламку спаса, пале транспаренте и кличу Е Вива и пријете да се пописивати неће док је свијета и вијека. Остаће Милови поданици док дишу и издишу за бившим привилегијама, становима,кредитима, Дубаијима, Монте Карлу … 

И интересантан је синоћ био плато испред републичке скупштине. Синоћ су на њему били они који су само прије неколико година удобно заваљени у посланичке фотеље усвајали што им је срце хтјело, док су они који су синоћ добијали државне функције, тапкали на истом том мјесту бунећи се против режима. И то ти је политика! Данас јеси, сјутра нијеси, па идемо редом и никоме ништа или свакоме свашта! Међутим, ДПС-у то није јасно и неће бити ни јасно и то све док не осјети посљедице своје бахатости, незајажљивости и пљачке на својој кожи! А и док њихове присталице престану да буду Милови шегрти и почну да мисле својом, а не ДПС главом! 

Углавном, то је то и идемо даље! Докле ћемо стићи, Биг те пита, и хоће ли Милојко бити премијер четири или једну годину ко зна од кога и чега зависи. Ипак, оваква подршка у парламенту је добар знак да Црна Гора коначно може да се истргне из ДПС канџи и да почне нормално да живи. У томе ће све нас о јаду забавити ДПС и њихове јадиковке да четници све однесоше, али кад-тад ће морати да прихвате и да су поштоваоци четника дио Црне Горе и да и они имају права да се боре за своја права и да не буду због тога жигосани, а посебно да не буду ничији шегрти, као што је добар дио бившег режима то био деценијама! 

Дакле, слобода напријед, шегрти стој! А плато испред скупштине свима је на располагању, па изволите!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА, МОЖДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: ДПС-у смркло, осталима свануло!

РАДАН НИКОЛИЋ: Апсурдно је да Теа Горјанц буде заговорник процесуирања сплитске “Лоре”!

ЈАКОВ СЕ ПРОБУДИО, ДО САДА ЖИВЕО НА МАРСУ: Политичка трговина са Србима му није сметала да засједне у фотељу предсједника државе, данас је осуђује!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Идеја о обнови капеле на Ловћену је помиритељска, храм треба да граде сви у Црној Гори!