Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВЕТЕРАН ДПС-А, ДУШКО МАРКОВИЋ: Под његовом влашћу продато све што се могло продати, данас тврди да ЦГ нестаје!

Иако је добро што је Црна Гора напокон добила Владу, питање је капацитета те Владе да ли ће државу да врати на европски и прозападни курс, оцијенио је бивши предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић за Градску РТВ, додајући да би премијеру Милојку Спајићу требало дати шансу да спроведе европску агенду, упркос опструкцијама која има и на унутрашњем и на спољнополитичком плану. Он је најавио и могуће формирање нове странке.

Добро је што је Црна Гора напокон добила Владу, без обзира на то какав је њен карактер, оцијенио је Марковић.

Ипак, додаје, начин на који је изабрана не иде у прилог демократској и политички уређеној држави па сматра да је Црна Гора данас озбиљно угрожена.

-Престрог бих био за себе лично, мада видим такве драматичне оцјене свакога дана о томе да је Црна Гора изгубљена, да Црна Гора нестаје. Црна Гора је девастирана, Црна Гора је угрожена… Над Црном Горим је мутни облак пријетњи и несрећа, али Црна Гора има унутрашњи и грађански потенцијал. Он сада није у првом плану, не због тог потенцијала који нестаје, него због политичког вођства који тај потенцијал очигледно на прави начин не усмјерава, казао је Марковић.

Лоша је порука што у новој Влади нису представници свих мање бројних народа, јер су они ткиво Црне Горе, али је, поручује Марковић, добро што је дио албанских партија ипак дио ње.

Не могу Албанци из 2006. бити за Црну Гору лошији од Албанаца из 2023. године. Ја то тако не могу да мислим. Постоје неки други, прагматични интереси, околности су се промијениле. Али вјерујем да, ако Црна Гора буде угрожена и буде даље ишла у пропаст, да они неће стојати и држати под руку оне који Црну Гору воде у том правцу. Дакле, не мислим да је то лоше, већ да то може бити од помоћи, истакао је Марковић.

Црној Гори је потребна политичка консолидација, наглашава Марковић и додаје да размишља о формињу нове странке.

-Нисам о томе донио одлуку, али размишљам. Не само о томе да ја формирам странку, него шта све треба урадити у европском и грађанском блоку да би се консолидовали и да би Црна Гора изашла из овог перманентог ризика понора који је отворен пред њеном будућношћу, поручује Марковић.

Увјерен је да Запад неће оставити Црну Гору на цједилу, али, како закључује, на црногорским, суверенистичким и прозападним снагама је да сами добију ову битку.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

СРБИН ГАЗИ: Новак Ђоковић у полуфиналу Монте Карла!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!