Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Весели Суљо Мустафић: Деценијама на власти, тек сада се сјетио права Бошњака!

Положај Бошњака у Црној Гори треба унаприједити како би се спријечио одлив становништва, казао је предсједник Бошњачког вијећа Суљо Мустафић. Истакао је да се у Црној Гори каже да се осјећа као свој на своме, али да се права Бошњака морају унапређивати.

Права Бошњака су деценијама била на маргини. Прије свега кључна је заступљеност у институцијама, економски развој тих дјелова у којима живе Бођшњаци и зато имамо одлив становништва. Ја вјерујем да ћемо сви наћи начин да се та права унаприједе и да оно што је сразмјерна заступљеност и економски поожај и све остало рјешава на адекватан начин, не ни на чију штету и мимо онога што неко заслужује по својим референцама, већ по ономе што је реално стање, рекао је Мустафић.

Он је гостовао у емисији “Добро јутро Црна Горо” поводом Дана бошњачке заставе. Казао је да ће данас у свим општинама гдје Бошњаци чине више од пет одсто становништва, бити истакнуте бошњачке заставе.

А централно излагање заставе биће уприличено у Бијелом Пољу у 12 сати, казао је Мустафић.

Он је објаснио да бошњачка застава представља општенародни симбол који Бошњаке не везује ни за једну државу, већ носи поруку јединства, слоге и општеприхваћености.

Ако се ичим Црна Гора може подичити то је очувани мултиетнички склад у тешким временима и то је један од највећих пртчкага који ће Црма Гора унијети у ЕУ, ја се надам ускоро, казао је Мустафић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

СТАВ И ТО СРПСКИ, МИЛОШ КОВИЋ: Резолуција је фалсификат, након гласања политика реципроцитета!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!