Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УНЦГ пита адмирала: Ко прати новинаре и по чијем наређењу?

Поводом објаве адмирала Драгана Самарџића да у Министарству одбране и ВЦГ постоје „шпијуни“ који достављају  податке новинару „Вијести“ Синиши Луковићу, као и да службе надзиру наше колеге, позивамо пензионисаног начелника ГШ да своје тврдње конкретизује доказима, да објелодани имена официра који наводно, раде за стране државе и да одају повјерљиве информације новинарима, да објави имена наших колега праћених од тајних служби, како је написао а затим избрисао на свом Твитер налогу.
Самарџић је дужан да јавност ЦГ обавијести које службе и по чијем наређењу и за чији рачун незаконито прате новинаре. Такође захтијевамо од надлежног Тужилашта да утврди Самарџићеве наводе и тако отвори болну страницу притисака, тортуре и дискриминације посленика јавне речи.
Уколико не добијемо одговоре на ова питања али и адекватну реакцију надлежних органа сматраћемо да је адмирал Самарџић управо део тог репресивног механизма чији је циљ управо застрашивање новинара и спречавање успостављања слободе јавног мишљења што је предуслов за коначан обрачун са свим видовима, у нашем друштву, метастазиралог криминала, корупције и кршења људских права и новинарских слобода.
Позивамо и своје колеге који су имали било какве пријетње непријатности или узнемиравања да нам се обрате како би заједно упознали јавност са мраком који још влада у нашој држави. Једна или двоје уста је лако ућуткати али читаву професију не могу укротити ни много тепресивнији апарати од нашег чији се механизми застрашивања и уцјена, осим у технолошком смислу, нису променили још од комунистичког времена у ком је новинар третиран као друштвено – политички дјелатник, задужен за промоцију тоталитарних вредности једнопартијског система, који ће умјесто у реформе и демократију мутирати у клептократску аутократију.
Удружење новинара Црне Горе
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АТЕНТАТ, BRAKE NEWS ИЛИ СТАРИ РАЧУНИ: Владао 30 година, довео грађане до просјачког штапа, распродао фабрике и обогатио се, а данас морамо да га чувамо!

АНДРИЈА МАНДИЋ НАЈАВИО ПОВРАТАК КАПЕЛЕ, МОНТЕНЕГРИНИ У БУНИЛУ: На Ловћену, као и Црној Гори, има мјеста за све!

ДПС-ОВКЕ У СРЕБРЕНИЦИ: Веће муслиманке од муслиманки!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!