Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У Подгорици коначно са власти скинут ДПС: Изабран предсједник скупштине, подијељени ресори, љепша будућност без Мила!

Носитељка листе Демократског фронта на локалним изборима у Подгорици Јелена Боровинић Бојовић изабрана је за предсједницу Скупштине Главног града. Она је, сходно Статуту Града, изабрана тајним гласањем, са 34 гласа подршке. Против је гласало 14 одборника.

Боровинић Бојовић је казала да вјерује да ће заједничким снагама оснажити ову институцију. Грађанима је честитала конституисање градског парламента.
„Живјела Подгорица, живјела Црна Гора„, казала је она.

Додала је да ће сједница на којој ће бити биран градоначелник и замјеници бити одржана у 12 сати. Њу је на то мјесто предложио одборник ДФ-а Митар Шушић.

Шушић је казао да је ријеч о особи која је квалификацијама заслужила да се нађе на тој функцији:

„Сигуран сам да ће бити квалитетан медијатор у свим процесима који слиједе„.

Предсједавајући, најстарији одборник Шукрија Серхатлић је дао паузу од пола сата како би се сви одборници упознали са предлогом.

Сједници присуствују и одборници опозиционог ДПС-а са коалиционим партнерима.

Оставку на одборничку функцију поднијели су Данка Ковинић и Милош Вукчевић са листе „Сви за наш град“ ДПС и партнера.

Часлав Вешовић (ДПС) је казао да су одлучили да прихватају опозициону улогу и да ће бити конструктивна опозиција.

Он је рекао овај дан треба да буде обичан дан у животима грађана. Истакао је да предлог не може добити подршку покрета „За наш град“, наводећи да су се о њеном раду изјаснили док је била министарка.

„Није предложена зато што је жена и добра љекарка. Ви цијените њено политичко наслеђе у једној од најгорих Влада„, рекао је он.

Андреј Миловић (ПЕС) је одговорио да ово јесте историјски дан, те да ако буду добро радили, могу опет бити власт за четири, пет мандата.

„Нека је срећна нова Подгорица, а вама опозиционе клупе„, рекао је Миловић.

Касно синоћ договорена је и власт у Подгорици расподјелом функција између конституената Покрета Европа сад, Демократски фронт, Демократе и Покрета УРА.

У Скупштини Главног града у току је пауза од пола сата како би се одборници упознали са формалном кандидатуром Јелене Боровинић Бојовић, која ће водити законодавни дом. Између конституената подијељени су ресори.

Покрету Европи сад припало је 15 функција, ДФ-у 17, Демократама десет и Покрету УРА шест.Покрету Европа сад припале су функције потпредсједник Скупштине Главног града, главни градски архитекта, главни администратор, Служба за јавне набавке, Служба за унутрашњу ревизију, Чистоћа, Комуналне услуге, Паркинг сервис, Секретаријат за финансије, Секретаријат за подршку бизнис заједници, Управа локалних јавних прихода, Служба заштите и спасавања, Градско позориште и Дневни центар.

Демократском фронту припало је Путеви, Агенција за изградњу и развој Подгорице, Тржнице и пијаце, Секретаријат за социјално старање, Спортски објекти, Дирекција за имовину, Секретаријат за планирање простора, Туристичка организација Подгорица, Комунална полиција, Дјечји савез, Библиотека „Радосав Љумовић“, Грађански биро, Центар за рехабилитацију и ресоцијализацију „Какарицка гора“, Служба за међународне односе, Служба за односе са јавношћу, секретар Скупштине Главног града и Секретаријат за комуналне послове.

Расподјелом Демократе су добиле менаџера града, Службу за заједничке послове, Службу за подршку пољопривреди, Водовод и канализацију, Погребне услуге, Секретаријат за локалну самоуправу, Секретаријат за саобраћај, Управу за заштиту имовинско правних интереса и Комуналну инспекцију.

Покрету УРА припало је Зеленило, Агенција за становање, Агенција за управљање заштићеним подручјима, Секретаријат за културу и спорт, Музеји и галерије и КИЦ „Будо Томовић“.

Извор: борба

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

ДПС КОЛУМНИСТА НА ЗАДАТКУ: Док Мило најављује освету, Љубо оптужује православље за радикализацију!

СЛАЂАНА КАЛУЂЕРОВИЋ ПОРУЧИЛА МИЛУ: Вук длаку мијења, али ћуд никада!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!