Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У Мирушама освећена црква Светог Саве: Секта “ЦПЦ” недавно оскрнавила храм!

Благословом преосвећеног епископа будимљанско-никшићког г. Методија данас је обављена молитва очишћења цркве светог оца Саве Архиепископа и просветитеља српског у селу Мируше, а коју су обесветили и оскрнавили припадници НВО “ЦПЦ” протеклих дана вршећи “обреде”у овом храму.
Чин поновног освећења храма извршили су архимандрит Арсеније игуман ман. Косијерево,  јереј Славко Лаловић парох невесињски и надлежни парох бањско-рудински протојереј Раденко Копривица уз молитвено учешће вјерног народа овог малог села.
Сабраном вјерном народу, којем је овај немили догађај унио немир како у само село, самим тим у њихове домове и душе, бесједом се обратио надлежни парох.
Сабрасмо се данас у овом Савином храму, храму који је подигнут у спомен на стари Савин храм кога су потопиле воде Билећког језера, а који је ево обновљен на овом светом мјесту. Стари храм доживио је страдање и понижење, самим тим што је потопљен, а овај нови храм који смо освештали прије десет година доживио је веће страдање, понижење и опогањење, јер су лица која себе лажно представљају за свештенике својим „бајањем” овдје у њему светињу Божијег олтара оскрнавила. Оскрнавила су својим доласком и гробове оних који око ове светиње почивају, а њихове душе на небу узнемирили, а што је најгоре донијели су анатему која их прати, јер су од Цркве Православне проклетству предати. Ми се овдје сабрасмо да опет призовемо ону првобитну благодат Божију на овај храм који је он добио на своме освећењу, али и да повратимо изгубљени мир у својим душама, и душама оних који овдје почивају. Морамо да поручимо њима и онима који за њима иду, да ли из свога незнања или лоше намјере да овдје и било гдје друго у овом селу и бањско-рудинском племену нијесу добро дошли. И тврдим да неће! Да у сваком лошем има нечег и доброг па и у овом случају, добро је што они који негирају све што је Светосавско и Немањићко у Црној Гори, а нарочито припадници ЦПЦ, ево дођоше у Савин храм да му се поклоне. Даће Бог да се и они и они који иду за њима врате својој Цркви Светосавској и Световасилијевској, а и гдје би друго, јер ево нас овдје у Херцеговини, земљи светог оца Саве и светог оца Василија Острошког и Тврдошког. Нека Бог својом благодаћу очисти овај свети олтар, овај храм и његову порту, ово село и душе наше од сваког зла, сваког противног дејства ђаволског и братске мржње и подјеле. Амин Боже дај!, рекао је он.
Припремио: Протојереј Раденко Копривица, парох бањско-рудински
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!

ЕМИР КУСТУРИЦА: Резолуција не признаје свјетско право, Српска ће опстати!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

sahovic

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!