Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Турцима јасно: Софија, Подгорица и Скопље антируским дјеловањем могу да покрену сукоб на Балкану!

Забрана летења авиона руског министра спољних послова Сергеја Лаврова за Србију од стране Бугарске, Црне Горе и Сјеверне Македоније је апсурдна одлука која може да изазове кризу великих размјера на Балкану, пише турски лист дикГазете.

Власти три јужнословенске републике, по мишљењу аутора чланка, својим антируским корацима заоштравају ситуацију у региону.

Сукоб који је покренула Украјина на предлог западних земаља, на Балкану може да се покрене уз помоц́ Софије, Подгорице и Скопља. Међутим, лидери ових држава морају да схвате да су они само оруђе САД за провокације против Москве, упозоравају турски новинари.

У чланку се такође наглашава да „у Бугарској и Црној Гори постоји озбиљна опозиција која подржава Русију“.

Треба подсјетити да постоје периодични војно-политички сукоби између Косова и Србије, као и Србије и Босне и Херцеговине. У тренутку када је неопходно одржати стабилност у региону, затварање ваздушног простора за Лавровљев авион ће у великој мјери погоршати тензије, наводи се у публикацији.

Турски лист се такође позива и на извјештаје аналитичара који кажу да су на Балкану, гдје је рат у последње вријеме однио животе великог броја људи, овакве драстичне и апсурдне политичке мјере веома опасне.

Извор: Адриа

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

“ХУМАНИ” ЗАПАД: Караџић и Младић без одговарајуће љекарске његе, стање погоршано због лобирања за резолуцију у Сребреници!

СРБИ СВУДА: Четнички филм “Хероји Халијарда” након Вашингтона биће приказан и у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!