Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин обавјештајац осветио Србе, пуцао у српског душманина Анту Павелића (1)!

Пише: Тихомир – Тихо Бурзановић

Српски народ, па и читава јавност на Балкану мора да зна да је највећег српског зликовца и убицу Анту Павелића убио са два метка српски обавештајац Југословенске Војске у Отаџбиниа (ЈВуО) Драже Михаиловића, Благоје Јововић Србин из Бјелопавлића, Србин из Бјелопавлића у Црној Гори.

Благоје Јововић, искусни ратник, ађутант чувеног официра Ратне Морнарице ЈВуО Драже Михаиловића, Јакова Јововића је био млади и одлучни оперативанц који по доласку у Италију, у Мисију ЈВуО , крајем Другог свјетског рата, креће у потрагу за зликовцем – поглавником НДХ-а Антем Павелићем.

Врло брзо открива да се Павелић крије у одајама Ватикана. Убрзо долази до могућности да га открије и ликвидира, међутим ни нацистичке службе у Ватикану не сједе скрштених руку.  И нацисти занају да су српски агенти Драже Михајловића на трагу да ухвате Анту Павелића и да му пресуде за све почињене злочине над Србима у Хрватској и БиХ  и склањају га са лажним документима и прерушеног у фратра у Аргетину.

Благоје убрзо бива ухапшен у Риму, гдје након краћег времена бива ослобођен и завршава у Војном кампу под контролом Британске војске.

Благоје Јововић

Убрзо одлази у Аргентину код свог блиског рођана Јакова Јововића, који му даје задатак да пронађе Анту Павелића и да га ликвидира, јер је прошло много година од краја Другог свјетског рата, а српски крвник из Јасеновца није стигла српска рука правде и освете, „око за око“, „зуб за зуб“.

Благоје као искусни агент открива кефетерију, стециште усташа и Анте Павелића у главном граду Аргентине. Прати га мјесецима и априлу, када усташе и Павелић спремају прославу 16 година од оснивања Независне Државе Хрватске (НДХ) одлучује се на последњи корак у својој акцији – ликвидација Павелића!

Та два метка у Павелића су много више него пуцањ у тијело зликовца, то су пројектили из дамског пиштоља коју ће и фактички угасити сјећање на нај монструознију  државну  творевину у Европи у Другом свјетском рату.

Зашто се и данас прећуткује атентат Благоја Јововића – Дражиног герилца и обавештајца?

Па, због тога што је на Балкану, а посебно у Црној Гори доминантна антисрпска комунистичка идеологија.

Крије се освета библијских размјера „око за око“, „зуб за зуб“.

Комунистима не одговара да се пише и прича да је Дражнин обавештајац Благоје Јововић узео правду у своје руке и осветио милион Срба који су страдали од Велебитских и Херцеговачких јама до злогласне фабрике смрти, како су називали многи, логор Јасеновац на обали Саве.

(наставиће се)

(Тихомир Бурзановић је аутор књиге “Два метка за Павелића”)

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БУДВА И ИЗБОРИ: Срби против Срба!

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Спајић рекао да ће Црна Гора бити уздржана приликом гласања о Сребреници!

БИТКА НА СУТЈЕСЦИ: Уништење партизана и сналажење четника!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

igor

ИГОР ДАМЈАНОВИЋ: Чудо – Сребреница геноцид, Зидани Мост ни злочин!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Захтјеви ДНП-а у складу са политиком ДФ-а, Милојко наставља Милову спољну политику!

budva

БУДВА – ИЗБОРИ: Све исто, а све различито – бивши ДФ у двије колоне има већину!

partizani

ПАРТИЗАНИ: Од злочинаца до филмских звијезда!

glasanje

ПУТЕВИ АНТИСРПСТВА: Промјеном правила усвојена Резолуција о Сребреници, Црна Гора гласала “за”!