Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Што си на мене дигао хајку, Миливоје Катнић: Дритан режира Информбиро!

Од часа када сам незаконито пензионисан, након усвајања новог Закона о државном тужилаштву, против мене се из врха државе води организована хајка, црта се мета и – што је још горе по државу – организовано и плански се покушавају оспорити, обесмислити и уништити сви кључни случајеви које је радило Специјално државно тужилаштво на чијем сам челу био: од случаја покушаја тероризма 2016. године, све до 90 оптужница које је СДТ подигло против више од 400 припадника организованих криминалних група и починилаца других тешких кривичних дјела, рекао је за Побједу бивши главни специјални тужилац Миливоје Катнић.

Бивши главни специјални тужилац истиче да до сада није срео особу као што је одлазећи премијер Дритан Абазовић.

Никада у животу нијесам срио особу спремну на такве манипулације и подмуклости као што је актуелни одлазећи премијер Црне Горе Дритан Абазовић. Замислите што је изјавио? Да сам ја, као наводни заштитник криминалних група, тјерао Сашу Чађеновића да потписује предмете, и тако себе заштитио а њега послао у Спуж. Осим апсолутног удара на етику, на морал, ово је имало перфидни и подмукли циљ – да укаже Саши Чађеновићу да сам га ја наводно жртвовао, те да би он требало да ,,сарађује“ и мене окриви, а себи обезбиједи опрост. Ето, чим се бави премијер Црне Горе, истиче Катнић.

Он сматра да је позадина напада на њега и тим којим је руководио током седам година у Специјалном државном тужилаштву, осим политичких мотива тог обрачуна и – новац.

У предметима које је процесуирало Специјално државно тужилаштво док сам био на његовом челу судским одлукама је блокирано више од 200 милиона еура. Основано сумњам да је управо тај огромни новац, више од 200 милиона еура који су блокирани судским одлукама, један од мотива за нападе и обесмишљавање судских процеса, казао је Катнић.

Према његовим ријечима, нажалост државе и бруку црногорског друштва, у свему томе предњачи премијер Дритан Абазовић за којег је процес против стварања криминалне организације и тероризам у покушају – циркус, а чак иде тако далеко да оптужује и мене да сам дио криминалне пирамиде.

е постоји европска држава гдје је ово могуће, као што не знам да је од Информбироа вођена оваква политичка и лична хајка, рекао је Катнић између осталог.

Он је оцијено да је на Одбору за политички систем прије неки дан се само формално водила расправа о томе да ли је скидањем забране уласка српским криминалцима Беливуку и Миљковићу почињена злоупотреба положаја, односно кривично дјело.

Да, само формално је вођена расправа о томе ко је скинуо забрану да у Црну Гору уђу Вељко Беливук и Марко Миљковић, починиоци тешких кривичних дјела до степена основане сумње. Одмах да закључим: ова је тема фалично постављена – утврђује се ко је скинуо забрану и закључује се да је скидањем забране учињено тешко кривично дјело. Није, нажалост, било икога спремног да укаже да се одговорност или кривица не састоје и у томе да ли је скидањем те забране почињено кривично дјело, већ да кажу истину – да је све извођено у оквиру велике међународне акције. У конкретном случају, одлуку о скидању забране је испитивало Специјално државно тужилаштво и одбачена је пријава Рада Милошевића, функционера Уре који се сада налази у притвору, навео је он.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА: Напад на мајку и дјечака због ћирилице на мајци показује да Срби нијесу безбједни у Сарајеву!

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Одавно их није брига за образ, а то је најгори морални пораз”!

ПУТЕВИ АНТИСРПСТВА: Промјеном правила усвојена Резолуција о Сребреници, Црна Гора гласала “за”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!