Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Стижу газде, амерички сенатори: Јаков да утврди градиво, САД једини избор!

Амерички сенатори Крис Марфи и Гери Питерс посјетиће Црну Гору у оквиру регионалне турнеје на Западном Балкану а према Марфијевој оцјени, иако је било напретка на црногорском путу ка ЕУ, има још посла. Марфи и Питерс су посјету региону почели на Косову, а потом настављају према Албанији, Црној Гори, Србији и Сјеверној Македонији, пише портал РТЦГ.

Никада не можемо узети мир на Балкану здраво за готово, а наша посјета долази у кључном тренутку за многе од ових земаља. Иако је било доброг напретка ка нормализацији између Србије и Косова, као и код Албаније, Сјеверне Македоније и Црне Горе на путу приступања ЕУ, још тога има да се уради. Сенатор Питерс и ја ћемо послати снажну поруку да Сједињене Државе помажу у одржавању регионалне стабилности и подржавају пут ка европским интеграцијама. Ово ће бити моје шесто путовање у регион од када сам стигао у Сенат, и имао сам срећу да развијем блиске односе са многим лидерима, и радујем се поновном сусрету са њима ове седмице, рекао је Марфи.

Према најавама, двојица америчких сенатора разговараће сјутра са предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем.

Посјета двојице сенатора региону долази и неколико дана након што је Комитет за спољне послове америчког Сената одржао сједницу о политици Вашингтона на Западном Балкану.

На тој сједници, савјетник у Стејт Департменту Дерек Шоле рекао је да ново руководство у Црној Гори треба да се фокусира на реформе у области владавине права, посебно на заустављање организованог криминала и корупције. Специјални изасланик САД за регион Западног Балкана Габријел Ескобр казао је да да је нови шеф државе Јаков Милатовић убједљиво побиједио, да је Црна Гора санкције Русији уводила још од 2014. године и да се нови предсједник јавно обавезао да ће наставити са таквом политиком према Русији.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!