Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА: Одржан годишњи концерт и прослављено 70 година КУД-а Младост!

Културно-умјетничко друштво Младост са Пала синоћ је одржало годишњи концерт на којем је наступило више од 300 чланова, а уједно је обиљежио и 70 година постојања.
На концерту су учествовали чланови разних секција, хор, ветерани, изворне групе, гусларска секција, народни оркестар и дјечји ансамбл.

Предсједник КУД-а Младост Милан Чворо рекао је да је ово друштво основано 1953. године под називом Радник, послије Братство и јединство, али праву експанзију и број чланова је добило под садашњим називом и да броји око 350 чланова. Он је захвалио паљанској публици која је препознала њихов рад која сваки пут до посљедњег мјеста испуни дворану, што им, како каже, даје вјетар у леђа за напредовање.

Част и задовољство ми је што смо вечерас прославили 70 година постојања јер је мало друштава у Републици Српској који имају овакву традицију, истакао је Чворо.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ову годину завршавају на најљепши начин концертом КУД-а “Младост” који је на понос локалне заједнице.

Општина Пале увијек ће подржавати њихове активности јер су они најбољи представници Сарајевско-романијске регије када је ријеч о чувању српске традиције и културе. Захваљујући КУД-у Младост, имамо сигурност да ће наше православље на подручју регије бити очувано – изјавио је Југовић.

Умјетнички руководилац и кореограф КУД-а Никола Спасојевић рекао је да је публика вечерас имала прилику да ужива у 11 разноврсних кореографија, на којој су учествовале све секције друштва од најмањих до најстаријих, као и изворна група.

Учествовало је и шест ансамбала нашег играчког састава, а за крај, публици смо премијерно представили нову кореографију – истакао је Спасојевић.

Члан КУД-а Младост Теодора Радовић, која је члан друштва већ 10 година, рекла је да су се вечерас представили играма из Врања, Лесковца, Славоније, Височког поља и из Сарајева.

На концерту су били и гости из Чачка, а предсједник КУД-а “Дуле Милосављевић-Желе” Војин Јаковљевић рекао је да је дошао први ансамбл и народни оркестар како би увеличали прославу јубилеја, а наступали су са играма из Шумадије и Босилеградског краја.

У знак захвалности за подршку КУД-у Младост, уручене су плакете градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу, начелнику општине Пале Бошку Југовићу, предузећима и другим установама.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

СПРДЊА У РТЦГ-У: Борис Раонић три године незаконито директор!

“КОШУТА” ИЛИ РАДНИЧКА (НЕ)ПРАВДА: Мило их оставио без посла и плата, а траже од Милојка што им је ДПС одузео!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!