Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Спрдња: Мило руши владу и распушта скупштину, а актуелна власт га чашћава пола милиона, већином за летове!

У оквиру потрошачке јединице 10101 – Служба предсједника Црне Горе, Законом о измјенама и допуни закона о буџету за ову годину планирана су средства у износу од 1.364.373,13 што представља увећање за 555.890 еура. У оквиру програма 11 047 – Остваривање функције предсједника Црне Горе, потпрограм 11 047 001– дјеловање предсједника Црне Горе, Активност 11 047 001 001 – Обављање стручних и оперативних послова у циљу остваривања функције предсједника Црне Горе, средства су обезбијеђена за измирење насталих обавеза значајним дијелом због немогућности коришћења владиног авиону у претходном периоду који није био у функцији, те потребе обезбјеђивања алтернативног превоза у знатно скупљој режији – наводи су у измијењеном закону о буџету, који је у скупштинској процедури.

Инес Мрдовић из Акције за социјалну правду у изјави за “Дан” каже да свака влада мора да има свој авион, али онакав какав одговара њеној економској снази, ништа преко тога, док његово коришћење мора да буде строго рационално и за само оправдане сврхе.

У веома сиромашној земљи, каква је Црна Гора, и гдје добар дио грађана буквално гладује, потпуно је непримјерено да се највиши државни званичници разбацују новцем пореских обвезника и понашају као краљеви, који морају путовати искључиво приватним летовима. Уколико је могуће организовати путовања и редовним линијама, а не само владиним или изнајмљеним авионом, и нарочито уколико је то јефтиније, онда то треба да постане правило. Међутим, изгледа да у Црној Гори они који засједну у фотеље (и никако из њих да се склоне) одмах заволе луксуз и привилегије, па се онда путовања приватним авионима сама по себи подразумијевају. Поред тога, грађани добро знају да је владин авион често служио и за приватне потребе званичника, а питање је колико је у протеклих двадесетак година кориштен за те сврхе и колико је то коштало пореске обвезнике. Много тога ће сигурно остати тајна за грађане и никада се неће сазнати. У сваком случају, да за највише државне званичнике има новца, за разлику од грађана, којима се све даје на кашичицу, показује и предложени ребаланс буџета којим се за пола милиона еура увећавају трошкови предсједника државе, управо за потребе летова. На њих се очито никада не штеди – закључује Мрдовић.

Извор: Дан

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!