Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СНО КОД ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ: Васојевићи Срби ма гдје живјели!

 Поводом деценијаће рада савеза удружења области Васојевића Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине, уприличен је пријем у Беранама код предсједника општине Вука Тодоровића. Делегација у саставу:Миличко Трифуновић, предсједник Удружења добровољаца ратова до 1918.њихових потомака и поштовалаца Беране, Верољуб Кастратовић, предсједник Удружења Васојевића Крагујевац и Горан Киковић, предсједник Српског културног клуба Српске народне одбране Васојевића и Лимске долине из Берана у разговору са предсједником општине су разговарали о заједничким пројектима који ће се реализовти а прије свега подизања споменика јунацима боја на Крчеву изнад Загорја код Берана који се догодио давне 1751.године у којој су наши преци однијели славну и кључну побједу над Турцима и Арнаутима и спасили долину Лима од паљења и зулума Турака и њихових савезника.

Историчар Горан Киковић је истакао да је Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине у протеклој деценији урадила доста на афирмацији Полимља и Васојевића и да су ова Удружења били и остали стожер јединства и свих традиционалних вриједности простора Полимља и народа који баштини праве вриједности кроз вјекове постојања.

На пријему којем је присуствовао менаџер Општине Беране Марко Лалевић, разговарано је о заједничким пројектима општине Беране и града Крагујевца који ће се реализовати у наредном периоду.Присутни су се заједнички сложили и истакли ће радити да се повезивање међу градовима и општинама бити настављене и да ће окоснице бити ове двије побратимске организације као што су Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине и Удружење Васојевића Крагујевац.

-Наша сарадња нема препрека и границе,јер ми желимо интеграције међу градовима и општинама и наравно међу народима и државама, поручили су саговорници.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!