Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СМИЈЕЊЕН БИВШИ РЕЖИМ, АЛИ НЕ И ЊЕГОВИ КАДРОВИ: Код Спајића све ДПС до ДПС-а, буџет пишу прве песнице Миловог кабинета!

‘-У Министарству финансија раде ударне песнице ДПС-а, радницима се црно пише”
После првих слободних и демократских избора и демократске смјене власти на изборима 30.августа 2020.године кључне позиције у кључним директоратима у Министарству финансија су задржали ударне песнице ДПСа и свих претходних министара финансија почев од Игора Лукшића, Милорада Катнића, Радоја Жугића, па све до Дарка Радуновића, тврди грађански активиста Горан Дашић.

.Црно се пише радницима и службеницима у Црној Гори кад и даље буџет предоминантно креирају ови људи код којих изгледа станује сва памет у Црној Гори када су у питању јавне финансије. Просто је невјероватно, да осим изолованих случајева из реда актуелне парламетарне већине, нико на то не указује у политичком животу Црне Горе. Потпуно је јасно да креатори економских политика из области јавних финансија немају слуха за потребе радника и службеника у Црној Гори” казао је он.

Дашић је позвао посланике из парламентарне већине из Покрета Европа сад, коалиције “За будућност Црне Горе” и Демократске Црне Горе да добро размисле да ли ће дати бланко подршку таквом буџету који су креирали перјанице, како тврди, ДПС-овог Савјета за спровођење изборног програма.

Близу 200.000 људи који су директно или индиректно повезани са запосленима који раде у јавном сектору Црне Горе ће остати кратких рукава, без усклађивања њихових зарада макар са галопирајућом стопом инфлације у Црној Гори. Истовремено, позивам поменуте парламентарне субјекте да заједно како и приличи искреној парламентарној већини усагласе амандман на предлог закона о буџету Црне Горе за 2024.годину који ће ићи у правцу повећања зарада запосленима у државној управи, локалној самоуправи и правосуђу макар за 10 процената што и неће представљати реално повећање зараде већ пуко номинално усклађивање са стопим инфлације у Црној Гори. Простора за то итекако има, сугерисаћу само крајње нетрансарентне позиције на расходној страни буџета на позицијама Остале накнаде и Остале услуге које су предвиђене односно планиране у износу 28 милиона еура. Осим Бога, сиве еминеције црногорских јавних финансија и министра финансија не постоји нико више ко зна за шта су планирали те 28 милиона еура, закључио је он.

извор: ртцг

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!