Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Сарадња УНЦГ и “Гласа Холмије”: Српска ријеч Црне Горе!

Горан Киковић, главни уредник “Гласа Холмије” и предсједник Српског историјског културног друштва “Никола Васојевић”, уручио је “Велику повељу Холмије” Тихомиру Бурзановићу,предсједнику Удружења новинара Црне Горе и Ивану Милошевићу, скретару УНЦГ. Повеље се додјељују за доприно у борби за очување српског идентитета, Српске православне цркве , српског језика и ћириличног писма у Црној Гори. “Глас Холмије” ових дана је обиљежио 10 година редовног излажења пто је и био повод за сусрет Киковића са представницима УНЦГ. 

Опис није доступан.

УНЦГ и Горан Киковић и даље ће сарађивати како би се очувала српска ријеч у Црној Гори, а договорено је да се поводом вриједног јубилеја одржи и представљање “Гласа Холмије” у Подгорици.

Киковић и представници УНЦГ су закључили да је ревија попут “Гласа Холмије” вриједно свједочанство Србима у Црној Гори и да су на њеним страницама забиљежени вриједни историјски и остали подаци о Србима који су током вјекова градили Црну Гору. 

Бурзановић и Милошевић су поклонили примерке својих књига Киковићу које ће убудуће бити сатавни дио библиотеке Дома ученика и студената у Берана, чији је директор Горан Киковић. Он је посљедњих мјесеци организовао више сусрета са значајним појединцима и организацијама у Црној Гори, како би библиотека била богатија и како би сабрала значајне наслове из наше српске историје, културе, духа и писмености.

Опис није доступан.

Опис није доступан.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

ДАНИ АТЕНТАТА, ТРАМП ИМА ЛОШЕ ШПИЈУНЕ, ДА ЗОВЕ МИЛА: Ђукановић боље обавијештен од Доналда!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!