Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

РОДОЉУПЦИ, НЕ ШКОДИ, А И НЕ КОРИСТИ: Кабинети пуни комита, Јаков све даје за НАТО, а Срби се чешкају и чуде!

Пише: Иван Милошевић

Срби гласали за промјене, али од промјена ни трага. Не од оних који би значили радикалан раскид са бившим режимом, али и његовом идеологијом заснованој на дукљанско – комунистичким темељима. Штавише, та идеологија постала је дио нове власти, барем оне која се кити ПЕС-ом, Демократама и албанским странкама. СНП и Нова српска демократија нијесу у том пакету, али за сада су немоћне да се томе супроставе и у званичну владајућу политику унесу барем дио српских захтјева. Од тробојке се и даље јежи већина у влади, сваки помен промјене химне или службеног језика дочекују на нож и поручују да су спремни и да зарате уколико дођу у питању ДПС-овски национални симболи. Од три дневне новине двије не крију да су антисрпски расположене и ништа им не промиче. Сецирају и на мишју длаку развлаче сваки српски потез у Црној Гори, од политике, па до вјерских осјећања! И за то добијају дебеле буџетске паре!

У Црној Гори може све, али само да се Срби не помињу! Срби су некако демоде, превише су знојави, не миришу како ваља и не носе се по посљедњој моди. Не уклапају се у евроинтеграције, не дижу руке од обичаја, вјере, језика, Русије, покушавају да све то сачувају, иако сви около гракћу и нуде данајске дарове да се од тих опредјељења одустане и да се мирно уплови у мирну НАТО луку у Авијану и да се пружи пуна подршка Бондстилу на Космету!

Да је нова власт у већини равнодушна на српске погледе на свијет показао је протекли 9. јануар. Јаков је као из топа саопштио да неће у Српску, па да му је од ђеда остала и да му је милији Брисел од Бања Луке и Београда. Некако су му бриселски колодвори прирасли срцу, некако му се уклапају у зимску чаролију ЕУ и НАТО-а и радије би да се вози њиховим брзим пругама, него да се мучи са врлетима Козаре, Романије, Златибора, Копаоника… Иако су пресудну улогу у устоличењу Јакова одиграли Срби, предсједник ЦГ за њих има најмање разумијевања. Разумије све остале, шаље јавна и тајна извињења за 90-те или раније, али када треба да нешто промуца за Србе, запне му нека кост у грлу и ни слово! Ни да помене комунистичке злочине и остатке комунистичког система, него прелази преко њих и прекрива их велом таме и његује братство и јединство на штету Срба! 

Код Спајића је права јагма за државне и остале фотеље. А Спајић великодушно их дијели кадровима ДПС-а! Каже, имају искуства, па и имају, јер осим њих претходних 30 година нико није могао да привири у државне службе и стекне неопходно искуство. И то искуство и данас кадрови ДПС-а расипају по Спајићевим министарствима и обезбјеђују нова радна мјеста за нове или старе кадрове бившег режима. И када се тамо смјесте штите тековине бившег режима и раде на њиховом ширењу! Како су кренули има да предложе Мила за Спајићевог савјетника за идеолошка и културолошка питања! 

Мила нико не дира! Безбједнији је данас него што је био док је владао, дружи се са унуцима, по хотелима чека нове године и мијења одијела и сатове. Нема тог мајчиног сина да му куцне на врата и упита га за све што је ДПС радио 30 година. Ускоро ће сви на Мила да забораве и нико се неће изненадити када ускоро објави мемоаре и барем тамо открије како је сачувао главу када су му наводно сви радили о глави! 

А Срби јадни, биједни и гледају још једну политичку превару! И то од људи које су сами бирали. Крсте се и чуде како то да Црном Гором данас ведре и облаче људи који до прије три године и нијесу живјели у Црној Гори и нико није знао ни да постоје! У Милово вријеме су угодно живјели по бијелом свијету или су лежали у Миловим универзитетским и државним јаслама и гомилали станове, кредите и телефонске рачуне! Данас су алфе и омеге политичког живота и воде Србе у боље сјутра! 

Углавном исто паковање са различитим људима, односно са донедавно освједоченим ћутолозима и ДПС кадровима. ДПС се пузајући враћа на мјеста које је вољом Срба изгубио и пријети да се за коју годину и без избора врати тамо гдје је био. 

И не знам ни што сам ово писао. Јесте да не користи, али и не шкоди. Ваљда!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

СРПСКИ СТАВ: Србија мајка, српски језик не може имати више имена!

МОНАРХИЈА И ДЕМОКРАТИЈА: Петровићи у канџама Броза!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!