Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

РЕАЛИЗОВАНО: Ћирилица на Универзитету!

Иницијатива Српског националног савјета према Универзитету Црне Горе за постављање табли на ћириличном писму на згради Ректората УЦГ и на свим универзитетским јединицама прихваћена је као оправдана.

Српски национални савјет Црне Горе упутио је захтјев ректору, проф. др Владимиру Божовићу и предсједници Управног одбора УЦГ, проф. др Рајки Глушици за постављањем ћириличних табли на универзитетским јединицима.

У складу са члановима 13 и 79 Устава Црне Горе, Ваш захтјев сматрамо оправданим. Међутим, имајући у виду да у оквиру Универзитета постоје 24 организационе јединице, и да је за реализацију иницијативе потребно вријеме, ангажовање људских и материјалних ресурса, обавијештавамо Вас да ћемо у најкраћем року приступити реализацији захтијева, наводи се у одговору Универзитета Црне Горе које потписује ректор проф. др Владимир Божовић.

Српски национални савјет наставиће своју активност и према свим другим државним институцијама које су из нехата или намјере изоставили у својим називима ћирилично писмо које је Уставом, чланом 13, нормирано као равноправно.

извор: српске новине

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!