Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

РАТНИ ВЕТЕРАН БАЈДЕНУ У ЛИЦЕ: Моји пријатељи, браћа, мртви су због ваше политике, слали сте нас да повриједимо цивиле!

Сложен и пажљиво осмишљен протокол најчешче спречава светске државнике да дођу у контакт са “непожељним гостима”, међутим дешава се с времена на време да мишљење народа продре у свом нефилитрираном облику. Управо то се догодило америчком председнику Џозефу Бајдену када се нашао очи у очи са једним ратним ветераном.

Ја сам ветеран ратног ваздухопловства. Овде сам са још једним војним ветераном. Занима нас зашто бисмо гласали за некога ко је гласао за рат и ко је омогућио рат који је убио хиљаде наших браће и сестара, као и безброј ирачких цивила, рекао је ветеран Бајдену у лице.

-Ви сте омогућили тај рат и такође сте дали орден човеку који је омогућио тај рат и изазвао тај рат, додао је, вероватно мислећи на “Медаљу Слободе” додељену Џорџу Бушу Млађем, а која се додељује за “посвећеност ветаранима”.

Њихова крв је на вашим рукама, господине. Дисквалификовани сте, господине. Дисквалификовани сте. Моји пријатељи су мртви због ваше политике, наставио је ветеран.

У једном тренутку се расправа захуктала, након што је Бајден поменуо свог преминулог сина.

Мој син је такође био у Ираку, у реду? Годину дана. Није да је важно, јел тако? Мислиш да мени то није важно? Јако ми је важно. Да ти кажем нешто…, рекао је Бајден.

-Сигуран сам да вам значи. Нисам кренуо на вашег сина, у реду?, прекинуо га је ветеран.

-Боље да ниси!, одговорио је председник САД у претећем тону уз подигнут прст, након чега се окренуо и отишао.

Док је одлазио, војни ветаран му је довикнуо: “Дисквалификовани сте. Њихова крв је на вашом рукама. Моје браће и сестре су погинули у Ираку и Авганистану, он је то омогућио. Он никако не може да буде председник. Они су мртви. Милиони су мртви у Ираку. Не треба му дозволити да буде председник.”

-Борили смо се у вашим ратовима. Послали сте нас да повредимо цивиле. Повредили смо цивиле. Ви сте нас послали да то урадимо, рекао је ветеран на крају окупљеним Бајденовим присталицама.

Извор: сербиантимес

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

“ХУМАНИ” ЗАПАД: Караџић и Младић без одговарајуће љекарске његе, стање погоршано због лобирања за резолуцију у Сребреници!

СРБИ СВУДА: Четнички филм “Хероји Халијарда” након Вашингтона биће приказан и у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!