Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРОЦЈЕНА, ПЕРИЦА ЂАКОВИЋ: Спајић у странци пред зидом!

Пише: Перица Ђаковић

Шта је хтио да каже, кога да прозове предсједник Црне Горе Јаков Милатовић када је у име грађана поставио питање „Потребна нам је политичка одговорност“, додавши да је јасно објаснио зашто је Црној Гори потребна “инклузивна влада“? Да ли то Јаков прозива своје политичке другове из ПЕС-а, па можда и директно предсједника своје политичке групације? Вјероватно, јер је са том изјавом изашао дан након што је његова партијска колегиница Јевросима Пејовић јавно проговорила о притисцима које је доживила у врху ПЕС-а због свог става и политичког мишљења које је у колизији са Спајићем и његовим окружењем. Да ли и у ПЕС-у постоји, као некад у Савезу комуниста Стане Доланц, човјек који је ведрио и облачио, коме се није ваљало супроставити јер је могла каријера преко ноћи да се заврши. Да ли је искључена посланица Пејовић натрчала на ПЕС-овог Доланца, индиректно се запитао и Милатовић реченицом „Да ли искључење Јевросиме из Европе сад – корак напријед или назад у прављењу владе“. Сјећам се да је недавно Милатовић, и то у разговору са Милојком, јавно критиковао медијске иступе једног од првих сарадника кандидата за премијера наводећи да такав човјек не може бити министар у влади. Примијетио сам да се послије тога та прозвана особа повукла из наступа у јавности. Да ли је на то утицала порука Јакова или не, просудите сами.

Како протумачити реченицу предсједника ЦГ да Спајићу није сада лако, али да мора да из својих грешака, а имао их је доста у протеклих два и по мјесеца, извуче поуке? Јаков директно спочитава да тих грешака није било до сада би Црна Гора имала владу. Зато поручује да на њега нико не може пребацити лопту због властите неспособности. Грађани су бирали, али грађани ће знати кога и како треба наградити или казнити.
Не желим да прејудицирам, али ово ми мирише на продубљавање јаза између двојице ПЕС-ових лидера. Како би наш народ рекао, гдје има дима има и ватре! Зар одмах по тој изјави није услиједило и обраћање америчке амбасадорке у Подгорици, долазак Лајчака на разговор са Милојком, али и информација да Спајић са лојалним врхом ПЕС-а не размишља о мањинској подршци ДПС-а, а што је клуб посланика одбацио након што су Демократе јасно рекле да неће прихватити гласове коалиционих партнера ДПС-а. Колико је истинита информација да постоји могућност да се понови круг разговора око владе са ЗБЦГ и ГП УРА и да би се он могао десити већ наредне седмице. Да ли то значи да је Спајић унутар свог политичког субјекта доведен пред зид?

За крај да подсјетим и на дио посљедње изјаве предсједника Црне Горе: „Не личим ли вам сигурно на човјека који треба да оде негдје и да му неко каже шта треба да мисли. Ја у потпуности дијелим западне вриједности, али поштујем своје грађане који су 11. јуна рекли ко је добродошао у црногорску владу.“

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

СРБИН ГАЗИ: Новак Ђоковић у полуфиналу Монте Карла!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!