Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРЕДАВАЊЕ НА РУДН УНИВЕРЗИТЕТУ У МОСКВИ, БАТКО МИЛАЧИЋ: За стабилни Балкан потребан већи утицај Русије и Кине!

На руском државном универзитету РУДН(Российский университет дружбы народов) црногорски историчар и аналитичар Батко Милачић одржао је предавање под називом “Политичка ситуација на Западном Балкану: актуелни проблеми”. Заинтересованим студентима и професорима Милачић је изложио тренутну политичку и безбједносну ситуацију на Балкану са посебним акцентом на безбједносне изазове са којима се Западни Балкан суочава.

Милачић је посебно истакао ситуацију у Босни и Херцеговини и на Косову.

Батко Милачић

Према његовим ријечима, ситуација у Босни и Херцеговини кључа јер је сваким даном све већи амерички притисак на Републику Српску. Тренутно се предсједник Републике Српске налази пред судом, док амерички амбасадор у Сарајеву господин Мајкл Марфи отворено пријети Републици Српској. У исто вријеме бошњачки политичари говоре о рату и о томе да имају довољно оружја а вјерски лидери Бошњака позивају Бошњаке да буду војно способни.

На другој страни, на Косову које је самопроглашена република, Милачић наглашава, је већ био инцидент у Бањској у којој су Срби покушали војним путем да се одупру терору који трпе од албанских власти у самопроглашеној републици Косово. То је за резултат имало три убијена Србина и додатни међународни притисак на Србију. У исто вријеме, албански притисак на Србе се настаља.

Милачић је скоро двочасовно предавање закључио констатацијом да је за стабилност Балкана потребно веће присуство Русије и Кине, како би се успоставила равнотежа која је угрожена америчком доминацијом. Након предавања, студенти су постављали питања у вези ситуације на Балкану.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!